Παίζοντας Magic: The Gathering οικονομικά – Οι προτάσεις μας!

Στο πρώτο μέρος του οδηγού μας κάναμε μια θεωρητική προσέγγιση του θέματος. Το βασικό point ήταν να προσδιορίσουμε τη σχέση που θέλουμε να έχουμε με το παιχνίδι και αναλόγως να κινηθούμε. Στο δεύτερο μέρος θα δούμε πιο πρακτικά το θέμα «χρήματα–Magic».

Ο οικονομικότερος τρόπος είναι να μαζεύουμε κάρτες για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την τράπουλα που θέλουμε ανάλογα με το format που παίζουμε. Παράλληλα να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις Magic: The Gathering που θα μας ανταμείψουν με κάρτες και την υπέροχη εμπειρία τους.

Ας δούμε λοιπόν τους τρόπους που μπορείς να βρεις τις κάρτες σου και να φτιάξεις μια αξιόλογη τράπουλα:

Πρώτος και κλασικός τρόπος: Boosterάκια

Το πιο απλό είναι να ανοίγουμε «φακελάκια» (boosters) με τυχαίο περιεχόμενο, τα οποία κοστίζουν 4€ και είναι το βασικότερο κομμάτι του Magic. Είναι υπέροχη η αίσθηση να ανοίγεις φακελάκια. Ωστόσο, δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν βάση και σίγουρα δεν είναι η πιο οικονομική λύση. Στο booster περιέχονται 14 κάρτες και μόνο η μία είναι σπάνια.

Εκτός από τα booster-άκια υπάρχουν και έτοιμα πακέτα. Μην τα σνομπάρεις, αξίζουν!

Δεύτερος τρόπος: Τα πακέτα

Επιλέγουμε κάποιο από τα συσκευασμένα προϊόντα που έχουν συγκεριμένο περιεχόμενο. Σχεδόν όλα είναι «value for money». Τα πακετάκια αυτά είναι τα εξής:

Intro Packs: Συνίσταται για τους πιο αρχάριους. Κοστίζουν 15€ και περιέχουν μια έτοιμη τράπουλα με συγκροτημένη στρατηγική και δύο φακελάκια. Πρακτικά παίρνεις έτοιμη τράπουλα με 7€! Τα άλλα 8€ είναι σα να αγοράζεις δύο boosters.Event Decks: Έτοιμη τράπουλα για να παίξεις σε τουρνουά. Κοστίζει 25€ και περιέχει 60 + 15 κάρτες. Πιο προχωρημένη στρατηγική και πιο πολλές σπάνιες κάρτες. Αν και με την πρώτη ματιά δεν του φαίνεται είναι ο καλύτερος συνδυασμός τιμής και ποιότητας από τα πακέτα.Duel Decks: Κοστίζουν 20€. Έχουν δύο έτοιμες τράπουλες ειδικά φτιαγμένες να παίζουν η μία με την άλλη. Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου πακέτου είναι ότι έχει 2 x 60 = 120 κάρτες, πολύ συγκροτημένη στρατηγική και είναι έτοιμο πακέτο για δύο άτομα, αλλά και οι κάρτες του είναι αρκετά σπάνιες. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι οι κάρτες προέρχονται και από παλιές σειρές και γενικά οι τράπουλες δεν επιδέχονται πολλών τροποποιήσεων. Αλλά με 20€ είναι σαν να αγόρασες ένα επιτραπέζιο παιχνίδι!Deck Builder’s Toolkit: Κοστίζει 20€. Είναι ένα «ψαγμένο» πακέτο το οποίο περιέχει πολλές κάρτες δίνοντας βάση στην ποσότητα και όχι τόσο στην σπανιότητα. Περιέχει πάνω από 350 κάρτες και είναι μια ωραία βάση για κάποιον να ξεκινήσει τη συλλογή του και να πειραματιστεί στο deck building (δημιουργία τράπουλας).Τρίτος τρόπος: Limited

Το πιο σημαντικό σκέλος! Στο Magic πρέπει να παίζουμε και Limited για να τη βγάζουμε όσο πιο οικονομικά γίνεται. Τι είναι το Limited; Το Limited είναι ο τρόπος παιχνιδιού που η τράπουλα μας δημιουργείται επί τόπου από τυχαία boosters με συγκεκριμένους κανόνες. Πιο γνωστή μορφή του Limited είναι το Booster Draft. Προσωπική προτροπή μου είναι να παίζεις Draft όσο περισσότερο μπορείς. Κοστίζει 12€ που είναι για τη χρήση των τριών booster που απαιτούνται για τον καθένα. Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία και θα παίξεις Magic για τουλάχιστον 3 ώρες. Επίσης, αν είσαι καινούριος και υπάρχουν πιο παλιοί παίκτες στο τραπέζι του draft θα σου χαρίσουν άπειρες κάρτες δωρεάν. Αναλυτικές οδηγίες για το Draft θα βρεις εδώ. Το σίγουρο είναι ότι στο κοντινό σου κατάστημα θα σε βοηθήσουν πάνω στο Draft. Γενικότερα το Limited είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στον χώρο του magic.

Κάπως έτσι είναι το Booster Draft. Εντάξει μπορεί και χωρίς την κορδέλα…

Last but not least

Σχεδιάζουμε στο χαρτί την τράπουλα που θα παίξουμε και προμηθευόμαστε μεμονωμένες τις κάρτες. Είναι το λιγότερο σημαντικό και συνήθως το χρησιμοποιούμε για να συμπληρώσουμε κενά από την τράπουλα μας. Για να είναι οικονομική μέθοδος θέλει μέτρο και τρόπο. Δε συνίσταται για αρχάριους.

Κλείνοντας…

Έχοντας υπόψη αυτά που είπαμε στο πρώτο μέρος και τους τρόπους που αναλύσαμε πιο πάνω μπορούμε να κάνουμε έναν βραχυπρόθεσμο και αν θέλουμε και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό. Η συμβουλή μου είναι για αρχή να αποφύγεις τον δεύτερο και τέταρτο τρόπο. Ξεκίνα αγοράζοντας κάποιο Intro Pack ή Event Deck για να έχεις μια βάση και συνεχίζεις draft-άροντας όσο περισσότερο μπορείς. Ανάλογα με τα οικονομικά σου, κινείσαι και στα υπόλοιπα προϊόντα.

Οποιαδήποτε συμβουλή χρειάζεσαι, μπορείς να με ρωτήσεις άφοβα! Εις το επανιδείν!

The post Παίζοντας Magic: The Gathering οικονομικά – Οι προτάσεις μας! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα