Detective Pikachu Review

Όταν το 1995 ο Ιάπωνας σχεδιαστής video games και ιδρυτής της εταιρίας Game Freak, Satoshi Tajiri, δημιούργησε για πρώτη φορά το Pokemon franchise κανείς δεν είχε φανταστεί ότι πλέον θα μιλούσαμε για ένα από τα πιο επιτυχημένα franchises στην βιομηχανία του gaming και όχι μόνο! Η θρυλική σειρά κατάφερε να αποκτήσει

πολυάριθμους τίτλους παιχνιδιών, anime σειρές και ταινίες, trading card games, manga και πολλά άλλα. Σήμερα λοιπόν εμείς θα μιλήσουμε για τον πρόσφατο τίτλο που κυκλοφόρησε για την φορητή κονσόλα Nintendo 3DS, το Detective Pikachu, ένα παιχνίδι το οποίο έρχεται να δώσει μια διαφορετική οπτική στο franchise σε σχέση με τα όσα έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής. Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε ότι στις 10 Μαΐου 2019 η Universal Pictures σκοπεύει να κυκλοφορήσει και μια live-action ταινία βασισμένη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ηθοποιό Ryan Reynolds (Deadpool).

STORY

Η ιστορία του παιχνιδιού ξεκινάει με έναν νεαρό, τον Tim Goodman, ο οποίος έχει χάσει τα ίχνη του πατέρα του εδώ και 2 μήνες. Ο Tim θα πάρει την απόφαση να πάει στο Baker Detective Agency, το μέρος στο οποίο εργαζόταν ο πατέρας του προτού εξαφανιστεί. Εκεί θα ανακαλύψει ότι εκείνος τον τελευταίο καιρό δούλευε σε μια περίεργη υπόθεση, η οποία είχε να κάνει με διάφορα ατυχήματα τα οποία είχαν προκαλέσει Pokemon που ξαφνικά βρισκόντουσαν σε κατάσταση θυμού και πανικού. Ο Tim θα επιστρατεύσει όλο του το θάρρος και θα αποφασίσει να ολοκληρώσει το έργο του πατέρα του με στόχο να ανακαλύψει τι ακριβώς έχει συμβεί. Ωστόσο σε όλη αυτή τη περιπέτεια δεν θα είναι μόνος καθώς στο πλευρό του θα βρίσκεται ένας πολύ ιδιαίτερος Pikachu με τον οποίο μπορεί να επικοινωνεί, μάλιστα ο συγκεκριμένος Pikachu αυτοαποκαλείται ο καλύτερος detective του κόσμου!

GAMEPLAY

Ο χειρισμός του παιχνιδιού χωρίζεται κατά κύριο λόγο σε τρία μέρη, πρώτα από όλα έχουμε την επικοινωνία με τους μάρτυρες/υπόπτους κάθε υπόθεσης, δεύτερον έχουμε την εξερεύνηση των εκάστοτε τοποθεσιών με σκοπό την συλλογή αντικειμένων τα οποία μπορούν να μας φανούν χρήσιμα και τρίτον έχουμε το κομμάτι όπου θα πρέπει να συνδυάσουμε τις μαρτυρίες με τα στοιχεία για να ανακαλύψουμε τους πραγματικούς ενόχους. Πάμε όμως να τα δούμε όλα αναλυτικά ένα-ένα.

Όπως είναι φυσικό η επίλυση κάθε υπόθεσης ξεκινά πάντα με την συλλογή μαρτυριών από τους ανθρώπους που βρίσκονται να εμπλέκονται σε αυτήν. Βέβαια κάθε χαρακτήρας δεν σκοπεύει σε καμία περίπτωση να αποκαλύψει τα μυστικά που μπορεί να κρύβει απλά με μία συνομιλία. Όλες τις φορές θα χρειαστεί να επικοινωνήσουμε ξανά και ξανά με όλους τους υπόπτους μέχρι να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε. Ωστόσο, το ιδιαίτερο στοιχείο του παιχνιδιού είναι ότι μαρτυρίες μπορούμε να παίρνουμε και από τα Pokemon που σχετίζονται με την κάθε υπόθεση, χάρη στην ικανότητα του Tim να επικοινωνεί με τον Pikachu. Μάλιστα, πολλές φορές οι συγκεκριμένες μαρτυρίες θα αποδεικνύονται το κλειδί για την επίλυση κάποιας υπόθεσης. Όλες τις μαρτυρίες και τις πληροφορίες που συγκεντρώνουμε μπορούμε να τις βλέπουμε μέσα από την επιλογή Case List που υπάρχει στην touch screen της κονσόλας.

Μετά την συλλογή των μαρτυριών σειρά παίρνει η εξερεύνηση των χώρων που έχουν να κάνουν με την κάθε υπόθεση που καλούμαστε να λύσουμε. Χάρη στην εξερεύνηση μπορούμε να συλλέγουμε διάφορα χρήσιμα αντικείμενα τα οποία στην συνέχεια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως αποδεικτικά στοιχεία για να ενισχύσουμε τις θεωρίες μας και τις απόψεις μας. Η συγκέντρωση τέτοιων στοιχείων αποδεικνύεται τις περισσότερες φορές αρκετά εύκολη, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει πρώτα να έχουν προηγηθεί κάποιες καταστάσεις για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε ή να χρησιμοποιήσουμε τα διάφορα αντικείμενα.

Εφόσον ολοκληρώσουμε και την συλλογή των στοιχείων καταλήγουμε στο σημαντικότερο κομμάτι κάθε υπόθεσης, την ανακάλυψη του ενόχου. Εδώ χρησιμοποιώντας τις μαρτυρίες που έχουμε συγκεντρώσει και τα αντικείμενα/στοιχεία που έχουμε μαζέψει προσπαθούμε να βρούμε τις σωστές απαντήσεις για να ανακαλύψουμε την πραγματική ροή των γεγονότων. Χρησιμοποιώντας την επιλογή Case Notes που βρίσκουμε στην touch screen δημιουργούμε διαγράμματα όπου κάνοντας drag-and-drop επιλέγουμε τα στοιχεία που θεωρούμε σημαντικά κάθε φορά και προσπαθούμε να τα βάλουμε στην σωστή σειρά έτσι ώστε να υπάρχει μια λογική συνέχεια μεταξύ τους, με στόχο να ανακαλύψουμε την λύση σε κάθε μυστήριο.

Τέλος, το παιχνίδι εκτός από την επίλυση υποθέσεων συχνά περιλαμβάνει και ένα πιο διαδραστικό χειρισμό. Συγκεκριμένα αρκετές φορές θα πρέπει σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία να πατήσουμε είτε μια φορά, είτε επανειλημμένα το πλήκτρο Α για να αποφύγουμε την επίθεση κάποιου Pokemon, για να βοηθήσουμε τον Pikachu σε κάποια δύσκολη στιγμή, για να μην μας ανακαλύψει κάποιος κ.α

ΓΡΑΦΙΚΑ – ΗΧΟΣ

Τα γραφικά του παιχνιδιού πρέπει να ομολογήσω ότι με ενθουσίασαν. Παρ’ όλο που έχουμε να κάνουμε με έναν 3DS τίτλο, γεγονός που μας προϊδεάζει ότι δεν θα συναντήσουμε και τα πιο ρεαλιστικά γραφικά που έχουμε δει ποτέ, η εταιρία Creatures που δημιούργησε το παιχνίδι έχει καταφέρει να κάνει μια πολύ αξιόλογη δουλειά προσφέροντας λεπτομερή σχεδιασμό τόσο στους χαρακτήρες όσο και στα environments, ωραία χρώματα και πετυχημένο φωτισμό. Μάλιστα, τα cutscenes του παιχνιδιού δίνουν την αίσθηση ότι πρόκειται για κάποιο anime και όχι για ένα video game. Από πλευράς ήχου το παιχνίδι διαθέτει ευχάριστη μουσική υπόκρουση η οποία καταφέρνει και συνδυάζεται αρμονικά με το όλο ύφος του παιχνιδιού, ενώ παράλληλα πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και με το voice-acting.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το Detective Pikachu αποτελεί ξεκάθαρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα 3DS games που έχουν κυκλοφορήσει τον τελευταίο καιρό. Το παιχνίδι καταφέρνει να συνδυάσει με πολύ ωραίο τρόπο τα αγαπημένα Pokemon με την επίλυση υποθέσεων, προσφέροντας στους fans του franchise ένα πολύ διαφορετικό και ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Τα 9 chapters που διαθέτει θα σας δώσουν τη δυνατότητα να ασχοληθείτε με αυτό για περίπου 8 με 9 ώρες. Τέλος, τα ξεχωριστά γραφικά του παιχνιδιού όπως και το κομμάτι του ήχου ενισχύουν αισθητά την συνολική gaming εμπειρία.

Ανάπτυξη: Creatures Έκδοση: Nintendo / The Pokemon Company Διάθεση: CD Media

The post Detective Pikachu Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα