Crash Bandicoot N Sane Trilogy Review (Switch version)

Σε αυτήν την ανίερη εποχή των πρόχειρων remastered εκδόσεων και των εντελώς ακατάλληλων Remakes που δεν είναι παρά ξεδιάντροπα cash-grabs, το N Sane Trilogy αποτέλεσε μια αναπάντεχη, δροσερή όαση. Όχι μόνο συμπεριέλαβε ολόκληρη την κλασσική τριλογία Crash Bandicoot του PSΧ σε καινούργια, next-gen visuals, αλλά είχε και πολύ προσιτή και τίμια τιμή διάθεσης που δεν θα περιμέναμε ποτέ από έναν publisher του βεληνεκούς της Activision.

Εξαρχής

προορισμένο για multi-platform κυκλοφορία, το N Sane Trilogy μεταπηδά ένα χρόνο αργότερα στα αντίπαλα στρατόπεδα της Microsoft και Nintendo αλλά και στους υπολογιστές όπου ο Crash απεικονίζεται σε όλη του την μεγαλοπρέπεια σε native ανάλυση 4K και με frate rate 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Το ενδιαφέρον όμως μάλλον αξίζει να το μονοπωλήσει η έκδοση για το Switch που προσφέρει για πρώτη φορά φορητό gaming σε αυτούς τους τίτλους, αν παραβλέψουμε το emulation των αρχικών παιχνιδιών του PSX στα PSP και PS VITA.

Σαν remake το N Sane Trilogy αποτελεί ορόσημο. Η ομάδα ανάπτυξης της Vicarious Visions έκανε εξαιρετική δουλειά, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι δεν είχαν καθόλου πρόσβαση στον αρχικό κώδικα. Τα γραφικά έχουν επανασχεδιαστεί από την αρχή αλλά παραμένουν πλήρως εναρμονισμένα με την αρχική καλλιτεχνική διεύθυνση, ενώ η μουσική και οι φωνές ηχογραφήθηκαν μεν εκ νέου, αλλά με τις καινούργιες συνθέσεις να ακολουθούν τις παλιές σε ακρίβεια νότας. Επίσης η γεωμετρία των επιπέδων δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό, ούτε έχουν γίνει συμβάσεις που χαμηλώνουν τον δείκτη δυσκολίας για τις νεότερες γενιές – μιλάμε για ακριβώς τα ίδια παιχνίδια, απλά πλέον δείχνουν και ακούγονται πολύ, πολύ καλύτερα!

Και αν κατά γενική ομολογία η κυκλοφορία αυτή στοχεύει κυρίως στο αίσθημα της νοσταλγίας, τα κλασσικά Crash άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου, παρόλο το απλό gameplay και το απαιτητικό platforming. Ακόμα και μετά από 20+ χρόνια, διαθέτουν το «λούστρο» που καθιέρωσε την Naughty Dog σαν καταξιωμένο developer. Σίγουρα το 1ο Crash δεν έχει τον «καλογυαλισμένο» χαρακτήρα των υπολοίπων και υποφέροντας από παράλογα difficult spikes και την έλλειψη της σωτήριας dash move, αλλά ακόμα και αυτό προσφέρει αγνή, απολαυστική διασκέδαση.

Μπορεί λοιπόν ένα από τα καλύτερα Remakes που έχει επιδείξει η τρέχουσα γενιά να μεταφερθεί στο «αδύναμο» Switch, χωρίς να θρηνήσουμε απώλειες; Η απάντηση χωρίς περιστροφές είναι ένα τρανταχτό ΝΑΙ! Στην παράλληλη παράθεση της Switch και της PS4 έκδοσης, δεν εντοπίσαμε χτυπητές διάφορες, οι οποίες μάλιστα δεν είναι εύκολα ορατές εν μέσω gameplay. Τα textures είναι αμελητέα πιο θολά, τα lighting diffusion λιγότερο έντονα, ενώ τα γραφικά παρουσιάζουν πλέον μερικώς aliasing, ειδικά όσο τρέχει ο τίτλος σε handheld και στα 720p.

Εκεί όμως που χτυπάει στα ίσα το Switch τα άλλα console ports είναι στο frame rate όπου παραμένει ακλόνητα κλειδωμένο στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Με ελάχιστες οπτικές συμβάσεις ο ρυθμός ανανέωσης παραμένει ακλόνητα στην ίδια τιμή των εκδόσεων Xbox One/PS4, όπου διαθέτουν σαφώς δυνατότερο Hardware. Ακόμα και όταν παρατηρείται έντονη δράση στην οθόνη και παρελαύνουν δεκάδες collectables Wumpas, η κίνηση δεν παρουσιάζει το παραμικρό κόλλημα. Πραγματικά εξωπραγματική δουλειά που δείχνει πόσο δυνατό είναι το μηχανάκι της Nintendo.

Κατά τα άλλα, δεν έχουν εισαχθεί καινούργια πράγματα έναν ολόκληρο χρόνο αργότερα. Μόνο τα δύο νέα prototype επίπεδα έχουν προστεθεί (Stormy Ascend στο Crash 1 και Future Tense στο Warped) στα οποία έχουν πρόσβαση όλα τα formats μετά από το σχετικό update. H Coco εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη σαν playable χαρακτήρας και στους τρεις τίτλους, ενώ η έκδοση του Switch απαιτεί μόλις το ¼ του αποθηκευτικού χώρου που απαιτούσε στο PS4! Η πλήρης ψηφιακή έκδοση στριμώχνεται σε μόλις 5 GB, προσφέροντας ολόκληρο το content, χωρίς περικοπές και προβλήματα.

Το N Sane Trilogy είναι ένα φανταστικό Remake που σέβεται το αρχικό υλικό 100% και αυτό είναι κάτι που δεν συνηθίζεται συχνά. Φυσικά αν δεν σας άρεσε ποτέ το Crash, δεν θα αλλάξετε άποψη ούτε με το N Sane Trilogy. Ακόμα και αν έχετε φάει με το κουτάλι τα παλιά παιχνίδια ή το εν λόγω remake, η δυνατότητα για περισσότερο Crash σε φορητό είναι απλά ακαταμάχητη.

Ανάπτυξη: Vicarious Visions Έκδοση: Activision Διάθεση: IGE

The post Crash Bandicoot N Sane Trilogy Review (Switch version) appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα