Πως λειτουργεί ο pop-up slider μηχανισμός που φιλοξενεί τις κάμερες του Oppo Find X;

19:15 4/7/2018 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Το bezel-less Oppo Find X εντυπωσιάζει με τον pop-up slider μηχανισμό που αποκαλύπτει τόσο το φακό της selfie κάμερας μπροστά όσο τη διπλή κάμερα στο πίσω μέρος. Πως λειτουργεί όμως αυτή η πρωτοποριακή ιδέα πίσω από το μηχανισμό αυτό;

Τα smartphone που διαθέτουν μηχανικά μέρη θα είναι μια προσωρινή λύση μέχρι να βρεθεί τρόπος να κρύψουμε τις κάμερες, με την Oppo να έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά και να είναι η δεύτερη εταιρεία

μετά τη Vivo και το Vivo NEX με την αναδυόμενη selfie camera που χρησιμοποιεί μηχανικά μέρη και λέει “όχι” στο notch.

Τη στιγμή που η Vivo χρησιμοποιεί μηχανισμό για την εμφάνιση και απόκρυψη της selfie camera, η Oppo πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα μιας και με το δικό της μηχανισμό εμφανίζει και αποκρύπτει τόσο τη selfie όσο και την κύρια διπλή κάμερα του Find X. Η λειτουργία του μηχανισμού στηρίζεται σε έναν ενεργοποιητή ο οποίος σπρώχνει και έλκει το κομμάτι με τις κάμερες το οποίο κινείται πάνω σε ράγες που εξασφαλίζουν σταθερότητα κατά την κίνηση.

Επίσης, κατά την κίνηση του μηχανισμού βλέπουμε το κινούμενο μέρος να είναι συνδεδεμένο με καλώδια τα οποία συνδέουν τις κάμερες και άλλα ηλεκτρονικά μέρη με τη μητρική πλακέτα στο σταθερό μέρος της συσκευής. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως ο ενεργοποιητής που χρησιμοποιεί η Oppo είναι σχεδόν ίδιος με αυτόν που είδαμε στο Vivo NEX, και έχει να κάνει με το μεγάλο ασημί εξάρτημα που λειτουργεί σαν έμβολο και μετακινεί το κομμάτι που φιλοξενεί τις κάμερες.

Αυτό το γεγονός δε θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση μιας και η Oppo, Vivo αλλά και η OnePlus βρίσκονται κάτω από την ίδια “ομπρέλα” της εταιρείας BBK Electronics, οπότε είναι πιθανό να δούμε παρόμοιο hardware σε κάποια από αυτές τις συσκευές. Το ερώτημα είναι το αν θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες τις τακτικές της Oppo αλλά και της Vivo αναφορικά με τα μηχανικά μέρη και αν τελικά θα υποκύψουν στις τάσεις που ακολουθούν όλοι οι κατασκευαστές με συσκευές κατασκευασμένες από γυαλί σε κάθε πλευρά, οθόνη που καλύπτει όλη την έκταση της συσκευής η οποία θα διαθέτει notch.

Keywords
Τυχαία Θέματα