Βενιζέλος: Αφορμή η ΕΡΤ για να συζητήσουμε τη λειτουργία της κυβέρνησης

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πως περιμένει από τον Πρωθυπουργό να λάβει τις επόμενες ημέρες τις σωστές αποφάσεις και προανήγγειλε νέα σύσκεψη κορυφής την Τετάρτη.

«Ανοιξε η συζήτηση για τη λειτουργία της κυβέρνησης, με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ. Το βασικό θέμα είναι η κυβέρνηση αυτή να μη λειτουργεί

ως μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ.

Βασικό θέμα είναι οι μεταρρυθμίσεις. Πραγματικές μεταρρυθμίσεις και όχι προχειρότητες ή οπισθοδρομήσεις», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είμαστε υπέρ της ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης στην ΕΡΤ, αλλά μετά από σοβαρή μελέτη που στη συνέχεια θα ψηφιστεί από τη Βουλή».

Για την απόφαση του ΣτΕ σχολίασε: «Η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ λέει αυτό που είπαμε. Καμία κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να μαυρίσει την οθόνη της δημόσιας τηλεόρασης».

Για τον Πρωθυπουργό, είπε: «Τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει εκτός Συντάγματος και νόμων. Περιμένουμε από πρωθυπουργό-κυβέρνηση να ερμηνεύσει σωστά την απόφαση του ΣτΕ.

Ο κ. Σαμαράς φάνηκε επιτέλους να αποδέχεται όσα έχουμε κατά καιρούς πει. Ανάγκη επικαιροποίησης προγραμματικής συμφωνίας.

Επείγει η ανάγκη του ανασχηματισμού, αλλά και η δημιουργία ενός σχήματος για τη λειτουργία της κυβέρνησης».

«Ο αγώνας γίνεται για τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και την προοπτική της κυβέρνησης», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα