Σε… δεύτερο ημίχρονο την Τετάρτη οι αρχηγοί. Απομακρύνεται ο εθνικός κίνδυνος “ατυχήματος” με πρόωρες εκλογές

Την Τετάρτη θα υπάρξει νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, όπως δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Koντά στην εξεύρεση λύσης βρίσκονται οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι ζυμώσεις των προηγούμενων ωρών οδηγούν σε εκτόνωση της έντασης και του διαγραφόμενου αδιεξόδου, που είχε ανοίξει θέμα πρόωρων εκλογών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου και ενώ Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, θα προχωρήσουν σε δηλώσεις από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αντίστοιχα, ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.

Ενδεικτικό της… λήξης συναγερμού είναι το γεγονός ότι από το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζονται κανονικά για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού το αμέσως επόμενο διάστημα.

Την Πέμπτη θα βρεθεί στη Βιέννη για εκδήλωση του ΕΛΚ, στα τέλη Ιουνίου θα υποδεχθεί στην Αθήνα τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ προγραμματίζονται ταξίδια του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό και τον Ιούλιο.

Μετά την έναρξη της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε νέα πρόταση, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για το πως θα επιλεγεί το προσωπικό της “νέας ΕΡΤ”, καθώς και αρμόδιο υφυπουργό, που δεν θα είναι φυσικά ο Σίμος Κεδίκογλου.

Τα κυριότερα σημεία της πρότασης Σαμαρά αφορούν:

1ον τη συγκρότηση διακομματικής προσωρινής διοικούσας επιτροπής με τυπική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η οποία

Α) θα αναλάβει να προσλάβει απαραίτητο προσωπικό δημοσιογράφων, τεχνικών και οποίας άλλης ειδικότητας απαιτείται για να λειτουργήσει προσωρινά νέο πρόγραμμα

Β) θα καταρτίσει το προσωρινό πρόγραμμα και θα παρακολουθεί την εφαρμογή του.

2ον Αυτή η επιτροπή θα έχει θητεία μέχρι τη συγκρότηση των οργάνων του νέου οργανισμού

3ον Να κατατεθεί άμεσα το ν/σ για τη νέα ραδιοτηλεόραση και να καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ οι θέσεις όπου απαιτείται σε φορείς του δημοσίου

4ον Να κάνουν συζήτηση για τη νέα ραδιοτηλεόραση και τον αριθμό των εργαζομένων

5ον Να οριστεί αξιόπιστος Στρατηγικός Σύμβουλος για την υλοποίηση αυτών των αποφάσεων

6ον Να οριστεί αρμόδιος υφυπουργός με αρμοδιότητα αυτή την υπόθεση ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παραμερίζεται

7ον Να γίνει ανασχηματισμός μετά το συνέδριο της ΝΔ

8ον Να συζητήσουν για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και

9ον Να συζητήσουν για τον καλύτερο συντονισμό των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση

Keywords
Τυχαία Θέματα