Το διαχρονικό “χαίρετε και αντίο”

Τα αδέλφια Έστερ και Τζόνι είναι φτωχοί λευκοί Νοτιοαφρικανοί, απόγονοι-θύματα οικονομικών αλλαγών, που οδήγησαν πολλές οικογένειες λευκών μεταναστών της εργατικής τάξης στην ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση. Συναντιούνται ξανά μετά από χρόνια όταν η Έστερ επιστρέφει στο πατρικό τους για να διεκδικήσει το μερίδιο της από την αποζημίωση, για το εργατικό ατύχημα που άφησε παράλυτο τον πατέρα τους. Εκεί θα έρθουν αντιμέτωποι με φόβους και αναμνήσεις που θα πρέπει να αποδεχτούν για να μπορέσουν να αναλάβουν την ευθύνη της ύπαρξής τους και να προχωρήσουν. Όλα αυτά διαδραματίζονται στη Νότια Αφρική,

το 1965, μέσα από το διαχρονικό έργο «Χαίρετε κι αντίο» του Άθολ Φούγκαρτ, που ανεβαίνει στο 104 κέντρο λόγου και τέχνης (Ευμολπιδών 41, Γκάζι). Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Αλέξης Ρίγλης, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν η Σοφιάννα Θεοφάνους και ο Μιλτιάδης Φιορέντζης.

Ο Άθολ Φούγκαρντ (1932) είναι Νοτιοαφρικανός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, αγγλο-ιρλανδο -ολλανδικής καταγωγής. Σπούδασε φιλοσοφία και κοινωνική ανθρωπολογία στο πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν. Άλλα γνωστά του έργα είναι τα: «The Blood Knot», «Boesman and Lena», «Sizwe Bansi is Dead», «The Island», κ.α. Έχει λάβει πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, ενώ η κινηματογραφική μεταφορά τού μυθιστορήματος του Tsotsi τιμήθηκε με όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Το περιοδικό «Time» τον έχει αποκαλέσει «τον μεγαλύτερο εν ενεργεία θεατρικό συγγραφέα τού αγγλόφωνου κόσμου». Η παράσταση «Χαίρετε και αντίο» ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15 μ.μ. με γενική είσοδο 10 ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
αλεξης ριγλης, χαιρετε κι αντιο
Τυχαία Θέματα