Ο Μπετόβεν “επισκέπτεται” το Μέγαρο Μουσικής

Με τη συνοδεία οργάνων εποχής, η μουσική των έργων του Μπετόβεν θα πλημμυρίσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου, αύριο και μεθαύρι0. Στην τριήμερη αυτή διαδρομή αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη του κλασικισμού μας ΄΄ξεναγεί΄΄ η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου. Σημείο αναφοράς αποτελούν τα εννέα μεγαλειώδη έργα του Μπετόβεν, που χρησιμοποιούν το πιάνο ως σολιστικό όργανο και τα οποία θα απολαύσουμε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα,

σε όργανα κλασικής περιόδου. Όργανα παρόμοια με αυτά που είχε στη διάθεσή του ο μεγάλος συνθέτης θα πλαισιώνουν τις συναυλίες αυτές, ανάμεσά τους πνευστά του 1800, εντέρινες χορδές, δοξάρια αντίγραφα των πρώτων «κλασικών» δοξαριών (Dooud), μια αυθεντική άρπα Erard του 1803 και ένα αυθεντικό φορτεπιάνο του σπουδαίου άγγλου κατασκευαστή Robert Stodart του 1820.

Συμπράττουν οι πιανίστες: Νίκος Λαάρης, Στέφανος Νάσος, Τάσος Πάππας, Τίτος Γουβέλης, Θοδωρής Τζοβανάκης, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, Θανάσης Αποστολόπουλος, Χαράλαμπος Αγγελόπουλος και Γιώργος Πέτρου, ο βιολονίστας Σέρτζιου Ναστάσα, ο τσελίστας Aγγελος Λιακάκης, έξι λυρικοί τραγουδιστές και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων σε μουσική διδασκαλία Σταύρου Μπερή.

Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται στα 35€ (διακεκριμένη ζώνη), 25€, 18€ και 10€. Ειδικές τιμές: 6€ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α.) και 8,50€(65+, πολύτεκνοι).

Keywords
Τυχαία Θέματα