Η Γερμανία έκανε… ρετούς σε έκθεση για τη φτώχεια

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Süddeutsche Zeitung” η γερμανική κυβέρνηση εξωράισε μια τετραετή έκθεση, του υπουργείου Εργασίας, για τον πλούτο και την φτώχεια της χώρας, φτάνοντας μέχρι και να καταργήσει επικριτικά αποσπάσματα για την μεγέθυνση των ανισοτήτων.

Ήδη από την εισαγωγή της έκθεσης, η φράση “η ιδιωτική κληρονομιά στη Γερμανία είναι πολύ άνισα κατανεμημένη”, εξαφανίσθηκε από τη ρετουσαρισμένη εκδοχή σε σχέση με την αρχική, αντίγραφο της οποίας έχει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ακόμη ότι  παραλείφθηκαν αναφορές σε συγκεκριμένα στοιχεία, για παράδειγμα

στο γεγονός ότι “το 2010 στη Γερμανία σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονταν με μικτό ωρομίσθιο χαμηλότερο των 7 ευρώ”.

Καθώς επίσης και μια άλλη φράση, η οποία κατήγγελλε τη μείωση των πραγματικών μισθών αυτά τα δέκα τελευταία χρόνια για τα πρόσωπα με χαμηλά εισοδήματα, άλλαξε και τώρα αυτή τη μείωση θεωρείται “ένδειξη διαρθρωτικών βελτιώσεων” στην αγορά εργασίας, καθώς η δημιουργία πολλών θέσεων απασχόλησης με χαμηλό μισθό ανάμεσα στο 2007 και το 2011 επέτρεψε την επιστροφή ανέργων στην εργασία.

Εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εργασίας σε δηλώσεις της προς το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι δεν είναι εξωραϊσμένη η έκθεση, ενώ τόνισε ότι: “οι τροποποιήσεις έγιναν έπειτα από συνεννόηση διαφόρων υπουργείων”, μια διαδικασία η οποία είναι “φυσιολογική”, καθώς η έκθεση είναι πυκνή και καλύπτει ένα πολύ ευρύ τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα