Brüderle: Από το 2016 έρχεται το «κούρεμα»

Μπορεί το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους να μην περιλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου του Eurogroup, αλλά, δεδομένου ότι εξακολουθεί από τους ειδικούς να θεωρείται ρεαλιστικά αναπόφευκτο, παραμένει στο επίκεντρο των επιστημονικών και πολιτικών συζητήσεων.

Για πρώτη φορά λοιπόν, Γερμανός πολιτικός του κυβερνητικού συνασπισμού προσδιόρισε χρονικά την διαγραφή αυτή χρέους με συμμετοχή των κρατικών πιστωτών της Ελλάδας.

Ο Rainer

Brüderle, Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής παράταξης του FDP, κυβερνητικού εταίρου της Angela Merkel και γνωστού για της μη ιδιαίτερα φιλελληνικές του θέσεις, μιλώντας σήμερα στο Βερολίνο ερμήνευσε την παράταση της ελληνικής βοήθειας από το 2014 στο 2016 ως ένα βήμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αυτή την κατεύθυνση.

«Ένα κούρεμα του χρέους είναι νοητό μόνο μακροπρόθεσμα και μόνο μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. Αυτό είναι κατά την άποψή μου δυνατό το νωρίτερο το 2016», είπε σχετικά ο Brüderle.

Η δήλωση αυτή του ηγετικού στελέχους του FDP προδίδει ότι ήδη έχει αρχίσει να προετοιμάζεται η γερμανική κοινή γνώμη γι’ αυτό, που η κυβέρνησή της κατά βάθος γνωρίζει ότι δεν θα κατορθώσει εντέλει να αποφύγει: την άμεση καταγραφή ζημιών για τον γερμανό φορολογούμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα