H Qatar Airways ενώνει απευθείας την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση των οκτώ χρόνων παρουσίας της Qatar Airways στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, ο επικεφαλής της εταιρείας Ακμπάρ Αλ Μπάκερ, την έναρξη του δρομολογίου Αθήνα-Νέα

Υόρκη, από τα μέσα του ερχόμενου έτους, σε καθημερινή βάση και για όλο το έτος.

Με αυτό  τον τρόπο η ταχέως ανερχόμενη κρατική εταιρία του Κατάρ μπαίνει στα χωράφια των μεγάλων ευρωπαϊκών αερομεταφορέων οι οποίοι μέχρι τώρα εκμεταλλευόντουσαν την κίνηση από την Ελλάδα στις ΗΠΑ μέσω ανταποκρίσεων από τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια όπως της Φρανκφούρτης του Άμστερνταμ του Λονδίνου.

Παράλληλα με τη έναρξη των δρομολογίων της από την Αθήνα  η Qatar Airways θα δημιουργήσει και βάση αεροσκαφών της στο Ελ. Βενιζέλος επενδύοντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ τόσο σε υποδομές όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό τόσο σε πληρώματα  όσο και σε τεχνικούς για την υποστήριξη των αεροσκαφών της που θα πραγματοποιούν τα δρομολόγια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία η κίνηση ανάμεσα στην Αθήνα και την Νέα Υόρκη σε ετήσια βάση ξεπερνά τις 400 χιλιάδες επιβάτες ενώ μετά την δρομολόγηση της νέας γραμμής αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία αφού υπάρχει έντονο ενδιαφέρον κυρίως από ταξιδιώτες κρουαζιέρας από τις ΗΠΑ .

Keywords
Τυχαία Θέματα