Μια… κρυφή ματιά στην Τουρκία

Αρώματα και χρώματα της Ανατολής πλημμυρίζουν το φωτογραφικό πανόραμα  ΄Time in Turkey΄΄ (Χρόνος, Στιγμές από την Τουρκία)  που φιλοξενείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). Εικόνες από πόλεις και χωριά, συνοικίες, δρόμους και γειτονιές της Τουρκίας, πορτρέτα και παραδοσιακές στολές, στιγμές χαλάρωσης, οικογενειακής θαλπωρής,  προσευχής και εργασίας, αλλά και τελετές γαμήλιες και πένθους, καταθέτουν μέσα από την προσωπική τους ματιά 25 διεθνώς αναγνωρισμένοι φωτογράφοι.

Το φωτογραφικό αυτό οδοιπορικό αντανακλά την καθημερινότητα, τον πολιτισμό, την παράδοση, την

κουλτούρα και την ψυχαγωγία των κατοίκων της γειτονικής μας χώρας, μέσα από πληθώρα έγχρωμων και ασπρόμαυρων λήψεων.

Τα παλάτια των σουλτάνων, το προεδρικό μέγαρο, ο  επιχειρηματικός κόσμος, τα ακριβά αυτοκίνητα και τα καλαίσθητα σπίτια ΄΄συναντιούνται΄΄ με τα ανέμελα χαμόγελα των παιδιών στις φτωχογειτονιές, την βιοπάλη των εργατών, τα κακόφημα σοκάκια και τις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης , αναδεικνύοντας φωτογραφικά το ΄΄πάντρεμα΄΄ του πλούτου και της ευημερίας με τα ασθενέστερα  οικονομικά και κοινωνικά στρώματα.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 25 χρόνων κυκλοφορίας της εφημερίδας Zaman και θα συνεχιστεί έως τις 9 Δεκεμβρίου. Είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 12 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα