Δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα στις πλαστικές επεμβάσεις!

Μια εξέχουσα θέση στον κόσμο των πλαστικών επεμβάσεων καταλαμβάνει η χώρα μας, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήγαγε η Διεθνής Ένωση Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών (International Society of Aesthetic Plastic Surgeons) και αφορά στο έτος 2011. Το πόρισμα της έρευνας βασίσθηκε σε στοιχεία που δόθηκαν από αδειοδοτημένους πλαστικούς χειρουργούς σε συνδυασμό με τον επίσημο αριθμό των χειρουργών ανά κράτος.

Περισσότερες από τις μισές από τις επεμβάσεις αυτές έχουν να κάνουν με λείανση γραμμών, απομάκρυνση ρυτίδων και τριχών,

ενώ μεγάλος αριθμός εξ αυτών είναι botox.

Στη Νότια Κορέα (πρωταθλήτρια στη λίστα), στην Ελλάδα και στην Ιταλία στόχος των «ασθενών» είναι ο καλλωπισμός. Στις «διεισδυτικές» επεμβάσεις δημοφιλέστερη είναι η αφαίρεση λίπους και η λιποπλαστική. Η προσθετική στήθους συναντάται περισσότερο στην Αμερική και την Βραζιλία, η οποία ειδικεύεται και στα εμφυτεύματα γλουτών όπως και την παρθενορραφή. Στην Ασία την τιμητική τους έχουν οι ρινοπλαστικές, αφού η Κίνα, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα είναι στους πρώτους πέντε της σχετικής λίστας.

Μια ακόμα διάκριση λοιπόν για την χώρα μας, η οποία ίσως και να εξηγεί πολλά από όσα συμβαίνουν τελευταία στη ζωή μας. Αυτά μπορεί να βλέπει δηλ. και η τρόικα και σου λέει «οι Έλληνες έχουν ακόμα λίπος. Βαράτε τους με μέτρα λιτότητας». Σοβαρότερα όμως τώρα: Η δεύτερη θέση εν μέσω κρίσης δεν θα πρέπει να κινητοποιήσει λιγάκι και τον ΣΔΟΕ;

Keywords
Τυχαία Θέματα