Πόση γελοιότητα; Πήγαν να περάσουν σήμερα μισθούς 7.500 σε διοικητές ΔΕΚΟ!

Ποιο γελοίο δεν γίνεται. Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί τους νεκρούς της η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου προσπάθησε να περάσει τροπολογία που προβλέπει αυξήσεις έως και 60% στις αποδοχές της διοίκησης συγκεκριμένων ΔΕΚΟ!

Η προκλητική τροπολογία κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή δείχνοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών θεώρησε σημαντικό ζήτημα τους μισθούς των golden boys.

Η

επίμαχη ρύθμιση προέβλεπε αυξήσεις έως και 2.852 ευρώ ή ποσοστό 60% για τις αποδοχές των διοικητικών στελεχών ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το Υπερταμείο και απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους ή έχουν ετήσιο τζίρο που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ προβλέπει υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή.

Μετά την γενικευμένη κατακραυγή και αφού πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη η κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου ανακοίνωσε πως αποσύρεται η επίμαχη διάταξη. Ωστόσο, αγανάκτηση προκαλεί και η δικαιολογία απόσυρσης που επικαλέστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών. «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την διατύπωση. Θα την αλλάξουμε και θα την επαναφέρουμε σε άλλο νομοσχέδιο» είπε χαρακτηριστικά.

Η τροπολογία προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης. Ο Χρίστος Δήμας εκ μέρους της ΝΔ είπε: «Η μόνη λέξη που έχουμε να πούμε είναι ντροπή. Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Αυτές τις μέρες φέρνετε τροπολογία για αυξήσεις στις ΔΕΚΟ; Και την αποσύρετε μετά από την κατακραυγή; Αν δεν έβγαινε η αντιπολίτευση και οι δημοσιογράφοι να στηλιτεύσουν αυτήν την τροπολογία δεν θα την είχατε αποσύρει. Πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη. Δεν αισθάνεστε λίγο ντροπή;».

Ο Γιάννης Μανιάτης, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αντέδρασε ως εξής: «Ντροπή! Μέσα στο εθνικό πένθος, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, (ν)τροπολογία για αύξηση του μισθού των δεκάδων προέδρων κ διευθυνόντων συμβούλων των κρατικών εταιριών, από 4.631€, σε 7.483€».

Keywords
Τυχαία Θέματα