ΙΣΠΑΝΙΑ: Ηλικιωμένοι νεκροί στα κρεβάτια τους σε γηροκομεία! 2.182 οι νεκροί!

 Στην Ισπανία, όπου καταγράφεται δραματική αύξηση κρουσμάτων και νεκρών, (στους 2.182 οι θάνατοι – 462 σε μία ημέρα! –  και στα 33.089 τα κρούσματα), στρατιώτες ανακάλυψαν εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους, μερικοί είχαν πεθάνει στο κρεβάτι τους, μέσα σε γηροκομεία που επλήγησαν από την επιδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας στη Μαδρίτη.

“Θα είμαστε αδιάλλακτοι και άτεγκτοι όσον αφορά τη μεταχείριση που έχουν οι γέροντες σε αυτές τις κατοικίες”, δήλωσε η υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco.

“Ο στρατός, κατά τη διάρκεια ορισμένων επισκέψεων, είδε ηλικιωμένους τελείως εγκαταλελειμμένους, ακόμη και πεθαμένους πάνω στα κρεβάτια τους μερικές φορές”, δήλωσε.

Ο στρατός έχει πλέον αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στους οίκους ευγηρίας, μετά τους δεκάδες θανάτους που καταγράφηκαν σε διάφορα γηροκομεία, κυρίως στη Μαδρίτη και στην περιφέρεια Καστίλλη -Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία.

H κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά 15 ακόμη ημέρες, μετά την αρχική 15νθήμερη κατάσταση ανάγκης που είχε ανακοινωθεί στις 14 Μαρτίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορονοϊού  όπως ανέφεραν8 οι εφημερίδες «El Pais» και «El Mundo».

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα