Μ.Βρετανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο Τζόνσον

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον με σκοπό τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

Σε διάγγελμά του πριν λίγο έκανε γνωστό πως οι πολίτες της χώρας θα επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι τους για να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα, για άσκηση (μια φορά την ημέρα) ή για να πάνε στη δουλειά τους αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία θα διαρκέσουν για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.
Απαγορεύονται δημόσιες συναθροίσεις, μεγαλύτερες των δύο

ατόμων, αλλά και συγκεντρώσεις πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους, ενώ κλείνουν όλα τα καταστήματα που δεν πωλούν είδη βασικής ανάγκης.
Αναλυτικά, στο διάγγελμά του, ο Johnson είπε στους Βρετανούς ότι επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι τους μόνο στις παρακάτω περιπτώσεις και κατά το δυνατόν μόνο μία φορά την ημέρα:
1. Προμήθειες τροφίμων.
2. Άσκηση, μόνο μία φορά τη μέρα.
3. Ιατρικές επισκέψεις.
4. Φροντίδα συγγενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
5. Κυκλοφορία μόνο ενός ή δύο ατόμων μαζί εκτός σπιτιού.
6. Για εργασία, μόνο στην περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι, ενώ χωρίς περιορισμό για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
7. Κλείνουν όλα τα καταστήματα, γυμναστήρια, εκκλησίες όλων των θρησκειών, αναστέλλονται όλες οι τελετές εκτός των κηδειών, τα πάρκα θα παραμείνουν ανοιχτά αλλά μόνο για άσκηση, όχι για βόλτες.
Η αστυνομία θα μπορεί να επιβάλει τα μέτρα, στην περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα