Καθολική καραντίνα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τζόνσον

23:39 23/3/2020 - Πηγή: Fortune

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση μετακινήσεων στην Μεγάλη Βρετανία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Σε όλο τον κόσμο παρακολουθούμε τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του αόρατου δολοφόνου. Και έτσι απόψε θέλω να σας ενημερώσω για τα τελευταία βήματα που παίρνουμε προκειμένου να πολεμήσουμε την ασθένεια και τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε» είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Και πρόσθεσε: «Μείνετε σπίτι. Ήρθε η ώρα και για εμάς να κάνουμε περισσότερα. Από απόψε, πρέπει να δώσω στους Βρετανούς πολίτες μια πολύ απλή εντολή – πρέπει να

μείνετε σπίτι. Γι’ αυτό το κρίσιμο είναι να σταματήσουμε την εξάπλωση της ασθένειας».

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία θα διαρκέσουν για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας. Στο διάγγελμά του, ο Τζόνσον είπε στους Βρετανούς ότι επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι τους μόνο στις παρακάτω περιπτώσεις:

1. Ψώνια.

2. Άσκηση, μόνο μία φορά τη μέρα.

3. Ιατρικές επισκέψεις.

4. Φροντίδα συγγενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

5. Κυκλοφορία μόνο ενός ή δύο ατόμων μαζί εκτός σπιτιού.

6. Για εργασία, μόνο στην περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι.

Η αστυνομία θα μπορεί να επιβάλει τα μέτρα, στην περίπτωση μη συμμόρφωσης.

«You must stay at home» UK PM Boris Johnson announces tighter measures to tackle spread of coronavirus

He says to only leave home if:

– Shopping
– One form of exercise a day
– Any medical need
– Travelling to and from work – only when necessaryhttps://t.co/G4a8WnHHAA pic.twitter.com/Hoeza1pcjk

BBC News (UK) (@BBCNews) March 23, 2020


Επίσης ανακοίνωσε την απαγόρευση της διεξαγωγής συναθροίσεων, γάμων και άλλων εκδηλώσεων, το κλείσιμο των καταστημάτων και παιδικών χαρών.

Όλα τα καταστήματα που πωλούν μη αναγκαία προϊόντα θα κλείσουν, μαζί με βιβλιοθήκες, χώρους λατρείας, είπε, ενώ απαγορεύονται όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις.

«Θα απαγορεύσουμε όλες τις συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων σε δημόσιους χώρους. Τα πάρκα θα παραμείνουν ανοιχτά για σωματική άθληση, αλλά δεν θα επιτρέπονται συναθροίσεις ατόμων».

«Θα επανεξετάζουμε διαρκώς αυτούς τους περιορισμούς. Θα τους εξετάσουμε ξανά σε τρεις εβδομάδες και θα τους χαλαρώσουμε αν οι αποδείξεις δείξουν ότι μπορούμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.

Επιπλέον 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία από τον νέο κορωνοϊό, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη νόσο να ανέρχεται σε 335, έγινε σήμερα γνωστό από την κυβέρνηση.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 6.650 σήμερα από 5.683 χθες.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συνέστησε σήμερα σε όλους τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν αμέσως στην πατρίδα τους, επισημαίνοντας ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει οδηγήσει σε περιορισμούς στα ταξίδια στο εξωτερικό και έχει προκαλέσει το κλείσιμο αεροπορικών οδών και χερσαίων συνόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα