Η Wall Street ακόμα πιο χαμηλά – Η FED δεν έπεισε – Τρόμος από τις εκθέσεις των οίκων

Η Wall Street δεν πείσθηκε ούτε από τη νέα έκτακτη κίνηση της FED που ανακοίνωσε πως θα αγοράσει απεριόριστη ποσότητα κρατικών ομολόγων και άλλων τίτλων για να υποβοηθήσει την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την αποτελεσματική μετάδοση της νομισματικής πολιτική. Η Fed είχε προηγουμένως θέσει ως όριο αγορών παγίων τα 700 δισ. δολ.

Άνοιξε

την στρόφιγγα η FED: Απεριόριστη αγορά κρατικών ομολόγων

Ο Dow Jones έχασε  582,05 μονάδες – 3,04% κλείνοντας στις 18.591,93 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 67,52 μονάδες – 2,93% στις 2.237,40 μονάδες, ενώ οNasdaq έχασε 18,84 μονάδες ή 0,27% στις 6.860,67 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία την έγκριση στο Κογκρέσο του σχεδίου αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας. Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι βρίσκονται “πολύ κοντά” στο να συμφωνήσουν σε ένα μεγάλο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν.

Η Morgan Stanley δηλώνει πως το αμερικανικό ΑΕΠ θα υποχωρήσει 30% στο β΄ τρίμηνο, σε χαμηλό 74 ετών. Η πρόβλεψη αυτή είναι χειρότερη από εκείνη της Goldman Sachs, η οποία προέβλεψε πτώση 24%, αλλά πιο αισιόδοξη από αυτή του προέδρου της Reserve Bank of St. Louis, James Bullard, για συρρίκνωση κατά 50%.

Αν και οι οικονομολόγοι της Morgan Stanley προέβλεψαν βαθύτερη ύφεση, δηλώνουν ότι ΑΝ ο ιός θα κορυφωθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο, στο βασικό τους σενάριο, η οικονομία θα αρχίζει να ανακάμπτει από το γ΄ τρίμηνο.  Σε περίπτωση όμως που η εξάπλωση συνεχιστεί και στο γ΄ τρίμηνο, προειδοποίησε ότι το αμερικανικό ΑΕΠ θα μπορούσε να υποχωρεί 8,8% το 2020, “σε επίπεδο που έχουμε να δούμε από τις αρχές της δεκαετίας του 1930”.

Keywords
Τυχαία Θέματα