Υπουργείο Εσωτερικών: Λάθος εκλογικούς καταλόγους έχουν οι Δήμοι

Λάθη στους εκλογικούς καταλόγους, που έχουν στη διάθεσή τους οι Δήμοι, διαπιστώνει η Διεύθυνση Μηχανογράφησης και Η.Ε.Σ. του υπουργείου Εσωτερικών, όπως προκύπτει από τη διασταύρωση στοιχείων των δημοτολογίων, που το τελευταίο διάστημα κάνει η εν λόγω Υπηρεσία και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της βάσης δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου.

Όπως αναφέρει σε έγγραφό του το ΥΠ.ΕΣ.:

«Η διασταύρωση αυτή προκάλεσε στην Υπηρεσία μεγάλη ανησυχία, λόγω του ότι βάσει

του ν.2623/98, το αρχείο εκλογικών καταλόγων είναι υποσύνολο του δημοτολογίου και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν διαφορές στα δύο αρχεία (με εξαίρεση μόνο τις νέες εγγραφές και μεταβολές του διμήνου, για τις οποίες ενημερώνεται η Υπηρεσία με τις δίμηνες Αναθεωρήσεις).

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αποσταλούν καταστάσεις με τις προβληματικές εγγραφές, σε όσους δήμους παρουσιάζονται διαφορές, έτσι ώστε να κάνουν άμεσα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες στο αρχείο δημοτολογίου τους».

«Επίσης», συνεχίζει το Υπουργείο, «παρατηρήθηκε ότι το ποσοστό των επισημασμένων εγγραφών είναι μεγάλο, ακόμα και στις νέες εγγραφές, που εισήχθησαν μετά την ένταξη των Δήμων στο ΟΠΣ ΕΔ, είτε γιατί δεν συμπληρώνονται όλα τα απαραίτητα πεδία, είτε γιατί δεν ακολουθούνται οι κανόνες, που έχουν τεθεί από την Δ/νση Αστικής και Δημοτικής κατάστασης του Υπουργείου. Και γι’ αυτές τις περιπτώσεις θα αποσταλούν σταδιακά καταστάσεις».

The post Υπουργείο Εσωτερικών: Λάθος εκλογικούς καταλόγους έχουν οι Δήμοι appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα