Υπόθεση Ιλί Καρέλι: Τον βασάνισαν με βρεγμένο σεντόνι – 15 φρουροί θα απολογηθούν το Σάββατο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε βασανιστήρια που θυμίζουν μεσαίωνα υποβλήθηκε ο βαρυποινίτης Ιλί Καρέλι από σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Σύμφωνα με νέα στοιχεία, οι κακοποιοί του κρατούμενου χρησιμοποίησαν ένα αυτοσχέδιο σεντόνι με χοντρούς κόμπους, το οποίο ήταν βρεγμένο, προκειμένου να πονάει περισσότερο.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο θα απολογηθούν 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που διενεργεί η ανακρίτρια Γεωργία Τουτουντζή για την υπόθεση του θανάτου του 42χρονου Ιλί Καρέλι Αλβανικής καταγωγής.

Σε οχτώ από αυτούς θα δωθεί ένταλμα σύλληψης.

Το αδίκημα του βασανισμού βαραίνει τόσο αυτούς που συνέβαλαν στον θάνατο του βαρυποινίτη, όσο κι εκείνους που δεν απέτρεψαν και δεν παρέλειψαν να κάνουν τις οφειλόμενες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί.

Οι κλήσεις σε απολογία αναμένεται να επιδοθούν την Παρασκευή στα εμπλεκόμενα πρόσωπα προκειμένου να απολογηθούν με την ιδιότητα των κατηγορουμένων.

Θεωρείται βέβαιο ότι οι 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμίες για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και να λάβουν οι συνήγοροί τους αντίγραφα του κατηγορητηρίου.

Στον κατάλογο των παραπάνω σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν περιλαμβάνεται ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας, ο οποίος αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Όσον αφορά τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς του Α.Τ. Ιτέας ερευνώνται οι κατηγορίες της παράνομης εισαγωγής όπλων και η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Εάν καταστούν κατηγορούμενοι θα κληθούν να απολογηθούν στις ανακριτικές αρχές της Άμφισσας όπου θα επιστρέψει κομμάτι της δικογραφίας.

The post Υπόθεση Ιλί Καρέλι: Τον βασάνισαν με βρεγμένο σεντόνι – 15 φρουροί θα απολογηθούν το Σάββατο (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα