Πρόστιμο για παράνομα προεκλογικά φυλλάδια στη Λεπέν

Για τα παραπλανητικά φειγ-βολάν που μοίραζαν μέλη του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, την περίοδο των εθνικών εκλογών του 2012, καταδικάστηκε σε πρόστιμο 10.000 ευρώ, η αρχηγός της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Στα συγκεκριμένα φειγ-βολάν, εμφανιζόταν ο υποψήφιος της αριστεράς Ζαν Λικ Μέλανσον, να ζητά στα αραβικά , την ψήφο των Αράβων που ζουν στη Γαλλία. Ο υποψήφιος εμφανιζόταν σε μία φωτογραφία, η οποία συνοδευόταν από

το σύνθημα « Δεν υπάρχει μέλλον για τη Γαλλία χωρίς τους Άραβες-Ψηφίστε Μέλανσον».

Τα φυλλάδια αυτά, μοιράστηκαν σε μία εκλογική περιφέρεια του Παντε-Καλέ, όπου ήταν υποψήφιοι η Λέπεν και ο Μέλανσον.

Βέβαια, και οι δύο υποψήφιοι ηττήθηκαν τότε από τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ωστόσο τον περασμένο μήνα το Εθνικό Μέτωπο κέρδισε στις δημοτικές εκλογές την πόλη Ενίν-Μπομόν.

Το τοπικό δικαστήριο, έκρινε ένοχη την Λεπέν, για απάτη όσον αφορά τα φυλλάδια που σχεδίασαν και μοίρασαν τα μέλη του κόμματος της. Ο δικηγόρος της δήλωσε ότι προτίθεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεμαχίας της με τον Μελανσόν το 2012, η Λεπέν παρουσίασε το πλαστό φέιγ-βολάν, λέγοντας ότι η επίμαχη φράση προερχόταν από μια ομιλία που εκφώνησε ο αριστερός υποψήφιος στη Μασσαλία. Ο Μελανσόν δεν αμφισβήτησε ότι είπε τη φράση αλλά τόνισε ότι το φέιγ-βολάν είναι παραπλανητικό, αφού φαινόταν σαν να προερχόταν από το δικό του επιτελείο.

The post Πρόστιμο για παράνομα προεκλογικά φυλλάδια στη Λεπέν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα