Κ. Μητσοτάκης: Την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων την ορίζουμε πια εμείς

Φίλες και Φίλοι,

Παρουσίασα, χθες, την Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2014-2016, όπως αυτή εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Εθνική Στρατηγική με την οποία αφήνουμε πίσω τους ποσοτικούς στόχους και περνάμε σε μία περίοδο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με αμιγώς ποιοτικό χαρακτήρα. Την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων την ορίζουμε πια εμείς.

Ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεν αισθάνομαι ότι είμαι υπόλογος στην τρόικα

για την υλοποίηση αυτής της Εθνικής Στρατηγικής. Αισθάνομαι ότι είμαι υπόλογος σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Είμαι υπόλογος στους πολίτες για να έχουμε μια δημόσια διοίκηση η οποία θα είναι καλύτερη, αποτελεσματικότερη και θα σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.

Η Εθνική Στρατηγική στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

• Αναδιοργάνωση Διοικητικών Δομών

• Εξορθολογισμός Διοικητικών Λειτουργιών

• Αξιοποίηση Ανθρώπινου Δυναμικού

• Ενίσχυση Διαφάνειας & Λογοδοσίας

Οι κυριότερες μεταρρυθμιστικές μας δράσεις είναι:

Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας: Σχεδιάζουμε ένα νέο, καινοτόμο σύστημα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων, αποσυνδεδεμένο από ενδεχόμενη απόλυση.

Νέο σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων: Για πρώτη φορά θεσμοθετήσαμε τη συγκριτική αξιολόγηση στον προσδιορισμό των ανώτατων ποσοστών των δημοσίων υπαλλήλων ανά κλίμακα βαθμολογίας.

Νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο: Θεσμοθετούμε ένα νέο σύστημα επιλογής Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Προϊσταμένων. Ένα σύστημα που στηρίζεται ισότιμα σε αντικειμενικότητα και αξιοκρατία.

Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ): Τα ΚΕΠ που όλοι σας εκτιμάτε σαν ένα καταξιωμένο θεσμό, κάνουν ένα ουσιαστικό βήμα αναβάθμισης. Τα ΚΕΠ θα παρέχουν νέες υπηρεσίες online. Ήδη μπορείτε να λάβετε, απλά και άμεσα, μεταξύ άλλων, φορολογική ενημερότητα, ασφαλιστική ενημερότητα, πιστοποιητικά δημοτολογίου κ.λπ.

Μείωση διοικητικών βαρών – απλούστευση διαδικασιών: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ για την άρση των διοικητικών βαρών σε 13 τομείς της οικονομίας με τελικό στόχο τη μείωση κατά 25% των διοικητικών βαρών.

Αξιολόγηση ΝΠΙΔ: Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η καταγραφή και η αξιολόγηση – για πρώτη φορά – των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.

Με εκτίμηση,

Κυριάκος Μητσοτάκης

The post Κ. Μητσοτάκης: Την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων την ορίζουμε πια εμείς appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα