Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση ν. Κέρκυρας: Όποιος φοβάται τους λύκους δεν μπαίνει στο δάσος!

Ανακοινώσεις

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ν. Κέρκυρας

Όποιος φοβάται τους λύκους δεν μπαίνει στο δάσος

Απεργία των καθηγητών με την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων. Βόγκηξαν τα κανάλια για τους ομήρους μαθητές και τον χρόνο που επιλέχθηκε για την συνδικαλιστική αντίδραση. Έπρεπε να είμαστε σε κατάσταση απραξίας βλέπετε. Να μας χτυπούνε σήμερα και να απαντάμε το νέο έτος.

Μια χρονιά κινητοποιήσεων, μια χρονιά - συνέχεια δυο μνημονιακών χρόνων - που αποδόμησε το δημόσιο σχολείο αλλά και τον εργαζόμενο εκπαιδευτικό, για τα κανάλια της «ΥΕΝΕΔ» δεν υπήρξε ούτε ως τελευταία

είδηση. Υπήρξε μόνο η προσπάθεια σπίλωσης εργαζομένων που μάχονται για να έχουν οι συνάδελφοί του εργασία στο μέλλον, δηλαδή αξιοπρέπεια και εργασία.

Η κήρυξη της απεργιακής κινητοποίησης προκάλεσε χουντικά αντανακλαστικά της πληρεξούσιας κυβέρνησης των μνημονίων. Επιστράτευση! Η οργή ξεχείλισε και το αίτημα για καθολική πολιτική απεργία την Παρασκευή 17/5/2013 πρόβαλε (στη σκέψη κάθε συναδέλφου - κάθε εργαζόμενου) ως φυσική αντίδραση.

Δυστυχώς όμως πρόβαλε έτσι, μόνο στη σκέψη του μάχιμου εργαζόμενου που περίμενε πως στα χρόνια του μνημονίου και της οικονομικής - κοινωνικής καταστροφής οι elite συνδικαλιστές θα οσμίζονταν τη δυναμική που μπορούσε να αποκτήσει η απεργία της ΟΛΜΕ και θα άλλαζαν την αριστοκρατική τους συμπεριφορά απέναντι στην τρικομματική κυβέρνηση.

Όμως για μια ακόμα φορά η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ έκαναν πως δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν όχι μόνο την οργή των εκπαιδευτικών αλλά και την άρνηση των γονέων να κανιβαλίσουν τους δασκάλους των παιδιών τους. Ως έμπειροι συνδικαλιστές κατανοούσαν πως η απεργία των καθηγητών μπορούσε να προσλάβει χαρακτηριστικά πολιτικής θύελλας μέσα σε μια κοινωνία που αρνείται να κάνει τον Κινέζο.

Γι αυτό την αποδυνάμωσαν πριν καν αρχίσει ο αγώνας της εκπαίδευσης κηρύσσοντας απεργία Δούρειο Ίππο την Τρίτη! Μαζί τους και οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ. «Πολιτική αλητεία» χαρακτήρισε μέλος τους σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας (ΣΕΠΕ) την απεργία στις εξετάσεις!

Οι όροι και τα προαπαιτούμενα είχαν ήδη ορισθεί. Μα ήταν αρνητικά για τον αγώνα των συναδέλφων που ακόμα και την τελευταία στιγμή κάτω από την πίεση της απόλυσης – επιστράτευσης έψαχναν συμμαχίες ή τρόπους αντίδρασης.

Αλίμονο! Η μεγάλη συμμετοχή των καθηγητών στις συνελεύσεις, η καθολική σχεδόν στήριξη της απεργίας αλλά προπάντων η θέληση πολλών συναδέλφων να «σπάσουν» την επιστράτευση με όποιο προσωπικό κόστος σήμανε συναγερμό στα κομματικά συνδικάτα. Με κάθε επινοημένο τρόπο η απεργία έπρεπε να λήξει. Τα κατάφεραν.

Αυτό που δεν κατάφεραν είναι να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους για τις προθέσεις τους. Αυτό που δεν κατάφεραν είναι να μας οδηγήσουν στην ματαίωση και στην απογοήτευση.

Τους ξέραμε! Δεν περιμέναμε όμως πως θα δρούσαν τόσο συντονισμένα - κομματικοί συνδικαλιστές, ΠΑΜΕ και κυβέρνηση - για να διαλύσουν όποια κινηματική δράση που πιθανόν να προέκυπτε και δεν θα μπορούσαν να την ελέγξουν. Η προοπτική της γενικής πολιτικής απεργίας αποδείχθηκε πως ήταν εφιάλτης όχι μόνο για την μνημονιακή κυβέρνηση αλλά και για τους γραφειοκράτες συνδικαλιστές που την στηρίζουν και δυστυχώς όχι μόνο για αυτούς.

Για μια ακόμα φορά το «κάστρο έπεσε» από μέσα. Το χειρότερο είναι πως αυτοί που έβαλαν πλάτη να υποσταλεί η κινηματική δράση των εκπαιδευτικών σκούζουν, φωνάζουν και γράφουν ενάντια στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ.

Συνάδελφοι τα γκαιμπελίστικά κολπάκια σας αδικούν. Η «πολιτική αλητεία» μαζί με τις συστημικές ύβρεις για «ρεμάλια» εκπαιδευτικούς όχι μόνο δεν περιποιούν τιμή σε εσάς αλλά και συνηγορούν στην απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος που τάχα νοιάζεστε!

Αν ακόμα δεν καταλαβαίνετε σε ποιους βάλατε πλάτη για την αποδυνάμωση κάθε κινηματικής ελπίδας διαβάστε: «Αναρωτιέμαι μήπως η απεργία των εκπαιδευτικών ήταν η πιο χρήσιμη απεργία που αποφασίστηκε ποτέ στην Ελλάδα. Όχι επειδή τελικώς δεν έγινε. Αλλά επειδή αποτέλεσε το πεδίο μάχης στο οποίο ηττήθηκε οικτρά το χθες – και όσοι το υποστηρίζουν» Κ. Πρετεντέρης, Βήμα, 19/5/2013.

Τα γεγονότα σχετικά με την απόφαση της ΟΛΜΕ αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από τον κομματικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό, που θυσιάζει τις ανάγκες, τα δικαιώματα και τους αγώνες τους στην ποδιά του κυβερνητικών και κομματικών σχεδιασμών. Προβάλει ξεκάθαρα πλέον η ανάγκη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να έλθουν στο προσκήνιο και με τη δική τους ενεργή συμμετοχή και δράση, να αποκαθηλώσουν το γραφειοκρατικό, κυβερνητικό, κομματικό συνδικαλισμό.

Κέρκυρα 21/5/2013

Tags: Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση ν. Κέρκυρας
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα