Υποψήφιοι έκπληξη στο παρά… 5′!

Το «βγήκαμε» ή «βγαίνουμε» από το μνημόνιο φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή των υποψήφιων ευρωβουλευτών σχεδόν σε όλα τα κόμματα.

Και αυτό γιατί δεν χρειαζόταν να έχει κανείς διαβατήριο με την υπογραφή μνημονιακός ή αντιμνημονιακόςγια να επιλεγεί από τους αρχηγούς των κομμάτων και να εισέλθει στον χώρο των υποψηφίων.

Αλλα κριτήρια επικράτησαν (επαγγελματική επάρκεια, κοινωνική καταξίωση) και σε μερικές περιπτώσεις επαναλήφθηκε το φαινόμενο της επιλογής με βάση τον «βαθμό» αναγνωρισιμότητας.

Στη

Νέα Δημοκρατία, εμφανής είναι η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να προσδώσει στο κόμμα μια κεντρώα, αστική χροιά, αφού επέλεξε ως υποψήφιους ευρωβουλευτές και νέα πρόσωπα εκτός κομματικών ορίων, ηπίων τόνων, με σαφώς ευρωπαϊκές αντιλήψεις.

Στην Ελιά, τα νέα πρόσωπα, η επαγγελματική πληρότητα, οι γυναίκεςκαιο ευρύτερος κεντροαριστερός χώρος, στον οποίο ανήκουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή τους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας κατέληξε στην επιλογή κυρίως κομματικών προσώπων που ασπάζονται τον «δημοψηφισματικό» χαρακτήρα που προσδίδει ο ίδιος στις εκλογές. Ελάχιστα είναιτα πρόσωπα που βρίσκονται εκτός του κομματικού «σωλήνα».

Ακόμη και στους Ανεξάρτητους Ελληνες, που είχαν σηκώσει ως λάβαρο τη σημαία του «αντιμνημονίου», επελέγησαν πρόσωπα«αγνώστου πολιτικής ταυτότητας», αφούένα μεγάλο μέροςαπό αυτούςμπήκε σε κληρωτίδα μετά απόπροτάσεις μέσω Facebook.

Στη ΔΗΜΑΡ, η επιλογή έγινε με κύριο κριτήριο την πολιτική ταύτιση των υποψηφίων με τις απόψεις και αρχές του προέδρου Φώτη Κουβέλη, ενώ στο ΚΚΕ έγινε με βάση την ταύτιση βεβαίως με το κόμμα.

Στο νεοπαγές Ποτάμι, η επιλογή των υποψήφιων ευρωβουλευτών έγινε από τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος στηρίχθηκε κυρίως στις φιλικές και προσωπικές σχέσεις που είχε αναπτύξει με τους υποψηφίους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ από το Παρασκήνιο που κυκλοφορεί τη Μ. Παρασκευή

The post Υποψήφιοι έκπληξη στο παρά… 5′! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα