Άμυνα και οικονομία πάνε πάντα χέρι-χέρι

Υπέρ της ανάγκης να διατηρηθούν ενεργές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ειδικά σε χώρες όπως είναι η Ελλάδα, τάχθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μ. Κωσταράκος κατά τη συμμετοχή του σε συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», το οποίο έγινε στο Πολεμικό Μουσείο στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας.

Στην ομιλία του με θέμα «Ο ρόλος των μικρομεσαίων

επιχειρήσεων στην κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας» ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποστήριξε πως θα είναι λάθος που θα πληρώσουμε όλοι, αν καταστραφούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ θύμισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τη στρατηγική επιλογή να υποστηρίζουν την τοπική βιομηχανία και ειδικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μέχρι 60% οι μειώσεις

Ο ίδιος σημείωσε πως η οικονομία και η άμυνα πάνε χέρι-χέρι και θύμισε στους Ευρωπαίους που μετείχαν στο Συνέδριο ότι η Άμυνα πάντα επηρεάζεται από την οικονομική κρίση. Όπως, μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν υποστεί μείωση 50% στον προϋπολογισμό τους σε σχέση με τα δεδομένα του 2009 και οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς τους που ξεκινούν από 10% και φτάνουν μέχρι και το 60%.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ. Κωσταράκος συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας (EDA) κ. Rini Goos, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που άπτονται της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Κώστας Αττίας

Πηγή φωτο eurokinissi

The post Άμυνα και οικονομία πάνε πάντα χέρι-χέρι appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα