Βρούτσης: Δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Για το αν θα μειωθούν οι συντάξεις και το αν έχει δεχτεί αίτηση για ομαδική απόλυση αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός πρόκειται να φτιάξει ένα κοινωνικό πλαίσιο προστασίας για τους απολυμένους

«Στα χέρια μου δεν υπάρχει καμία αίτηση για ομαδική απόλυση», διαβεβαίωσε ο υπουργός.

Για τις συντάξεις, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις. Αυτό το θέμα έκλεισε», και συμπλήρωσε:

«Η φράση ‘μειώστε τις συντάξεις’ δεν έχει ειπωθεί ποτέ από την τρόικα. Και αν ειπωθεί, δεν πρόκειται να ακολουθηθεί από την κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων, ο Βρούτσης, διευκρίνισε ότι «το θέμα θα επαναξιολογηθεί στη βάση του πόσοι έχουν εισρεύσει στα ταμεία του ΟΑΕΔ τον μήνα Φεβρουάριο».

Επιπλέον ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι για τους ανέργους απαιτούνται 50 ένσημα προκειμένου να βγάλουν βιβλιάριο ασθενείας, ενώ ανέφερε ότι «από τον Μάιο έρχεται το ηλεκτρονικό ιατρικό βιβλιάριο».

Πέρα από αυτά, σημείωσε ότι πλέον έχουν μπει κριτήρια για το δικαίωμα αναδιάρθρωσης μιας επιχείρησης. «Το Ανώτατο Συμβουλίο Εργασίας, , που μέχρι πρότινος έπαιρνε μία αίτηση για δικαίωμα αναδιάρθρωσης μίας επιχείρησης και δεν την αξιολογούσε, τώρα πλέον, για πρώτη φορά, μπήκαν κριτήρια», ανέφερε ο Βρούτσης, τονίζοντας ότι μία επιχείρηση, για να υποβάλει αίτημα για δικαίωμα αναδιάρθρωσης, θα πρέπει να έχει πλέον στοιχεία.

Τέλος, υπογράμμισε ότι μια επιχείρηση θα πρέπει να φέρει τους ισολογισμούς της, τις υποχρεώσεις της προς τις τράπεζες, ποιους απολύει και για ποιο λόγο, το επενδυτικό πλάνο για το επόμενο διάστημα και την ίδια στιγμή να θέσει και κοινωνικά κριτήρια γι’ αυτούς οι οποίοι θα απολυθούν και να φτιάξει ένα κοινωνικό πλαίσιο προστασίας για τους εργαζόμενους που θα απολυθούν.

Πηγή: fosphotos.com/Αγγελική Παναγιώτου

The post Βρούτσης: Δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα