Οι Μαυρογιαλούροι, τα προγράμματα για τους ανέργους και οι εκλογές

Του Βαγγέλη Γιακουμή

Βλέποντας στο ΠΑΣΟΚ από τη μια τις εικόνες του Αντώνη Σαμαρά στην Κεφαλονιά κοντά στους πολίτες του νησιού που επλήγησαν από το σεισμό να συνομιλεί μαζί τους και να τους κτυπά το χέρι στον ώμο και την ίδια ώρα τον Αντώνη Σαμαρά να εξαγγείλει μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας κατάλαβαν πολύ ανάγλυφα τι πρόκειται να γίνει όταν προκηρυχθούν εκλογές.

Από τη μια η ΝΔ με προεκλογική αιχμή την πολιτική της όπως αυτή με τις αφίσες στο Διαδίκτυο και τις μίζες (επί ΠΑΣΟΚ) που επέστρεψαν στον ελληνικό λαό, και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ να πλαγιοκοπούν τους ψηφοφόρους τους, αισθάνθηκαν πραγματική πίεση και προβληματισμό ταυτόχρονα για το τι θα γίνει.

Βέβαια κατάλαβαν πως με όλα αυτά είναι πιθανό ο κ. Σαμαράς να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, γιατί όπως λένε στο ΠΑΣΟΚ πώς αλλιώς τόσο τεράστια κινητοποίηση και τόση μεγάλη σπουδή αν δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα.

Στο ΠΑΣΟΚ είχαν αποφασίσει πως αν δεν υπήρχε σαφή αναφορά του κ. Σαμαρά όταν εξήγγειλε το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας στο όνομα του Βαγγέλη Βενιζέλου ,τότε ήταν αποφασισμένοι να ρίξουν προειδοποιητικές βολές. Και αυτό γίνεται αμέσως σαφές από τις πρώτες κιόλας γραμμές της ανακοίνωσης που εξέδωσαν λίγη ώρα μετά σαφώς με ήπιους τόνους.

Πράγματι η αντιμετώπιση της ανεργίας πρέπει να είναι η προτεραιότητα της Κυβέρνησης για το 2014.

Και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί στις σημερινές του δηλώσεις –κατά την επίσκεψή του στο υπ. Εργασίας- ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την υλοποίηση της πρότασης της 11ης Ιανουαρίου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, για την δημιουργία του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης.

Μόνον έτσι θα υπάρξει ο ευρύτερος στρατηγικός σχεδιασμός και ο συντονισμός των δράσεων και των πόρων από το σύνολο της Κυβέρνησης (με ενεργή συμμετοχή των αναπτυξιακών Υπουργείων), ώστε να ανασχεθεί ο εφιάλτης της ανεργίας, να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Είναι ακόμη θετικό ότι προχωρεί η υλοποίηση των Προγραμμάτων που υιοθετήθηκαν μετά από προτάσεις και νομοθετικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό της Κοινωφελούς Εργασίας.

Ωστόσο όμως το κλίμα ανάμεσα στη Συγγρού , το Μέγαρο Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη ήδη έχει αλλάξει. Έχει ψυχρανθεί. Αιτία φυσικά όπως αναφέρουν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου η αφίσα που κυκλοφόρησε η ΝΔ με σαφείς αιχμές και κατηγορίες για στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κατηγορούνται για μίζες, και είναι στη φυλακή ή βρίσκονται σε προανακριτική διαδικασία. Αιτία πολέμου είπαν μερικοί μόλις αντίκρισαν στο Διαδίκτυο τις αναφορές που συνόδευαν την αφίσα συνεργατών του κ. Σαμαρά. Γι’ αυτό και έσπευσαν όπως ο κ. Καρύδης να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό που τον χαρακτήρισε Μαυρογιαλούρο.

Σίγουρα πάντως το ενδεχόμενο εκλογών το σκέφτονται και στο Μαξίμου ως πιθανότητα και στο ΠΑΣΟΚ ως αιφνιδιασμό και γι’ αυτό φροντίζουν πιστεύουν πως έχει έρθει η ώρα να πάρουν τα μέτρα τους. Πως και με τι τρόπο θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Οι εποχές Μαυρογιαλούρου πέρασαν ανεπιστρεπτί και φαίνεται πως για το ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον το πάθημα έγινε μάθημα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τη ΝΔ που μόλις το πρωτογενές πλεόνασμα έγινε αντιληπτό αλλά αντί για 3 δις που ήταν αρχικά ο στόχος μόλις που πλησιάζει το 1 δις , άρχισαν να το μαδάνε επενδύοντας πολιτικά σε αυτό με αντίληψη Μαυρογιαλούρου. Οι φωστήρες της Συγγρού που καμιά σχέση δεν έχει μαζί τους ο Αντώνης Σαμαράς, μαζί με το πλεόνασμα θα μαδήσουν και τον αρχηγό τους βάζοντας τον σε παρόμοιες λογικές και αντιλήψεις.

The post Οι Μαυρογιαλούροι, τα προγράμματα για τους ανέργους και οι εκλογές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα