Το θέμα της διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών επαναφέρει στη Βουλή ο Απόστολος Κακλαμάνης

Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και το ενδεχόμενο απολύσεων καθηγητών, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προειδοποιώντας για κίνδυνο «πυριτιδαποθήκης στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης».

Ο κ. Κακλαμάνης εκτιμά ως «καταστροφική» την εφαρμογή της κατάργησης του περίπου 50% των ειδικοτήτων και τμημάτων

στην Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση, που αποφασίστηκε πριν περίπου οκτώ μήνες ενώ υπενθυμίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι οι σε διαθεσιμότητα εντασσόμενοι εκπαιδευτικοί θα μεταφερθούν σε άλλες δομές του υπ. Παιδείας ή του υπ. Υγείας συγκεκριμένα.

Με το δεδομένο ότι στις στις 22 Μαρτίου επίκεινται οι οριστικές απολύσεις πολλών εκ των εκπαιδευτικών αυτών γιατί, «προφανώς, η κυβερνητική δέσμευση δεν έχει ως αυτή την ώρα τηρηθεί» όπως επισημαίνει ο βουλευτής, ο κ. Κακλαμάνης ζητεί να μάθει «εάν, πώς και πότε με αμέσως λαμβανόμενα νομοθετικά και διοικητικά μέτρα θα αντιμετωπίσουν το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα, που τείνει να μεταβάλει σε «πυριτιδαποθήκη» τον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης».

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Το θέμα της διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών επαναφέρει στη Βουλή ο Απόστολος Κακλαμάνης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα