Ευρ. κεντροδεξιά: Οι πολίτες της Κριμαίας φοβήθηκαν τις ρωσικές ξιφολόγχες

Η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά ζήτησε με ανακοίνωση την επιβολή κυρώσεων και τον αποκλεισμό της Ρωσίας από διεθνή όργανα όπως ο ΟΑΣΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Σε χθεσινή του (16 Μαρτίου) ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στην Κριμαία ως «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου», όπου οι πολίτες της Κριμαίας, υπό τις ρωσικές ξιφολόγχες,

στην πραγματικότητα είχαν «μόνο μία επιλογή».

«Το δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε από μια παράνομη εξουσία κατά παράβαση του συντάγματος της Ουκρανίας και της Κριμαίας και ως εκ τούτου δεν αναγνωρίζουμε τα αποτελέσματά του. Η Κριμαία είναι μέρος της Ουκρανίας, η οποία είναι ένα κυρίαρχο κράτος με νόμιμη κυβέρνηση. Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε τυχόν αλλαγές στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της Ουκρανίας», επεσήμανε ο Joseph Daul.

Απομόνωση Ρωσίας

Ο Γάλλος ευρωβουλευτής συνέχισε λέγοντας ότι η Ρωσία θα πρέπει να απομονωθεί διεθνώς και να επιβληθούν άμεσα κυρώσεις.

«Πρέπει να επιβληθούν άμεσα κυρώσεις. Εκ μέρους της πολιτικής ομάδας του ΕΛΚ καλώ τα διεθνή θεσμικά όργανα να αναστείλουν τη συμμετοχή της Ρωσίας στους G8, στον ΟΑΣΑ, και θα ζητήσω από τους συναδέλφους μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης να κάνουν το ίδιο επικαλούμενοι το Άρθρο 18. Χαιρετίζω επίσης την αναβολή της ένταξης της Ρωσίας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.)», υπογράμμισε.

The post Ευρ. κεντροδεξιά: Οι πολίτες της Κριμαίας φοβήθηκαν τις ρωσικές ξιφολόγχες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα