Βασίλης Οικονόμου: Γιατί απέσυρα την υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια Αττικής

«Ήταν μια από κοινού απόφαση με τον Φώτη Κουβέλη, ζυγίσαμε τα δεδομένα και αποφασίσαμε καλύτερα ότι θα μπορούσα να βοηθήσω ουσιαστικότερα στην υπόθεση της δημιουργίας του τρίτου πόλου από τη ΔΗΜΑΡ» δήλωσε ο Βασίλης Οικονόμου στην Βήμα FM σχετικά με την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Οι

πρώτες καταγραφές που είχα ήταν κοντά στο 3-4%. Όπως έχετε παρακολουθήσει τις δημοσκοπήσεις, αν πούμε ότι ήταν το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ – που ήταν τελικά κάτι πολύ ευρύτερο – ήταν πιο πάνω από αυτό που έχει καταγραφεί έως τώρα. Δεν είχα καμία επιθυμία και εκδήλωση ενδιαφέροντος να είμαι κομματικός υποψήφιος, διότι όπως γνωρίζετε και οι κομματικές μου αναφορές και η καταγωγή μου είναι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, στο σοσιαλιστικό χώρο. Συνεργαζόμουν ως υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ το 2012 και το ίδιο ως βουλευτής. Έχω ενταχθεί στη ΔΗΜΑΡ, αλλά δεν είμαστε όλοι το ίδιο και καθένας διατηρεί την ταυτότητά του. Δική μου επιθυμία και προσπάθεια είναι να διευρυνθεί το ακροατήριο της ΔΗΜΑΡ και με ανθρώπους που δεν προέρχονται μόνο από την Ανανεωτική Αριστερά ή το παλιό ΚΚΕ Εσωτερικού. Επιτυχία του νέου σχήματος της ΔΗΜΑΡ-Προοδευτικής Συνεργασίας είναι να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι από το μεγαλύτερο πολιτικό φάσμα.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να βγάλει (αυτή η Βουλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας). Και μπορεί να το κάνει, διότι η Βουλή αυτή πρέπει να φτάσει ως το 2016 και να κάνουμε αυτά που λέμε, τέσσερα χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας και ό,τι έχει να επιδείξει, να το επιδείξει. Αυτό το ανέκδοτο του να κάνουμε εκλογές στην Ελλάδα κάθε δύο-δυόμιση χρόνια, είναι ευρωπαϊκό φολκλόρ. Μια Βουλή εκλέγεται για τέσσερα χρόνια θητείας και η κυβέρνηση έχει το πρόγραμμά της. Εμείς, ζητάμε να αλλάξει ατζέντα, διότι έχουμε διαφωνίες, αλλά αυτή η Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Για τις δημοσκοπήσεις και τις επιδόσεις της ΔΗΜΑΡ

Ποτέ δεν κινήθηκα βάσει δημοσκοπήσεων. Όταν αποφάσισα να συνεργαστώ με τον Φώτη Κουβέλη, η ΔΗΜΑΡ είχε 2% και όλοι μου έλεγαν τότε να πάω στον ΣΥΡΙΖΑ για σιγουριά στο υπόλοιπο Αττικής. Προτίμησα, όμως, να πάω σε ένα χώρο συγγενικό ιδεολογικά σε μένα, ακόμη και αν τα δημοσκοπικά του δεδομένα δεν οδηγούσαν σε μια σίγουρη εκλογή το 2012. Πρέπει να τις λάβουμε, όμως, σοβαρά υπόψη, διότι αυτό που ετοιμάζεις προς το λαό πρέπει να έχει στοιχεία που τον κάνουν να το εγκρίνει, να τον έλκουν».

The post Βασίλης Οικονόμου: Γιατί απέσυρα την υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια Αττικής appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα