Υπουργείο-έκπληξη για Δένδια

Την στήριξη στο πρόσωπό του φαίνεται ότι θα δείξει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για μία ακόμη φορά στον νυν υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια. Σύμφωνα με τα σενάρια για επικείμενο ανασχηματισμό, πριν ή μετά τις διπλές εκλογές του Μάιου, ο Κερκυραίος βουλευτής της ΝΔ φαίνεται όχι απλώς να παραμένει στο νέο κυβερνητικό

σχήμα, αλλά και να αναλαμβάνει αναβαθμισμένο υπουργείο.

Μάλιστα οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για το υπουργείο Οικονομικών με ανανεωμένο πλήρως το επιτελείο. Κομβικό σημείο θεωρείται η αποχώρηση του Γιάννη Στουρνάρα, διότι θεωρείται σίγουρη η τοποθέτηση του στη θέση του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η επιτυχημένη πορεία του Νίκου Δένδια, κατά κοινή ομολογία, σε όποιους κυβερνητικούς «θώκους» έχει αναλάβει, η στιβαρή κοινοβουλευτική παρουσία του, αλλά και η προσωπική εκτίμηση που τρέφει γι’ αυτόν ο κ. Σαμαράς, θεωρείται το εισιτήριο για την ανάληψη και αυτού του υπουργείου που θεωρείται «καυτή πατάτα» και για την «μετά Μνημόνιο» εποχή.

Ο Νίκος Δένδιας έχει διατελέσει, επίσης, υπουργός Δικαιοσύνης στις Κυβερνήσεις Καραμανλή, από τον Ιανουάριο του 2009, έως τις Εθνικές Εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Από τον Ιούνιο του 2012 είναι υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται, πως ο κ. Δένδιας στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 κέρδισε τη μοναδική έδρα για την Νέα Δημοκρατία στην Κέρκυρα.

The post Υπουργείο-έκπληξη για Δένδια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα