Τα παθιασμένα φιλιά προσθέτουν 5 χρόνια ζωής!

Τα παθιασμένα φιλιά στο στόμα ξεχωρίζουν από τα απλά για τα πολλαπλά οφέλη που έχουν στην υγεία, όπως η καύση θερμίδων, η βελτίωση της ψυχολογίας και η μακροζωία.

Τι δείχνει έρευνα επιστημόνων για τα φιλιά

Ο εγκέφαλος μας ξεχωρίζει από μόνος του τα φιλιά. Έτσι όταν πάμε να φιλήσουμε έναν συγγενή ή κάποιον φίλο στο μάγουλο, τότε κινητοποιεί μόνο 2 μύες του προσώπου. Αντίθετα, όταν το φιλί είναι ερωτικό, οι μελέτες έχουν δείξει ότι όλοι οι μύες στο πρόσωπο ενεργοποιούνται

και λειτουργούν. Παράλληλα, ενεργοποιούνται από τον εγκέφαλο νεύρα που συντονίζονται μεταξύ τους , για αυτό στο σκοτάδι μπορούμε να βρούμε εύκολα τα χείλη του άλλου.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, οι άνθρωποι που φιλιούνται πολύ, τότε στατιστικά, δεν αρρωσταίνουν εύκολα, αυξάνουν τον μέσο όρο της ζωής τους κατά 5 χρόνια, ενώ οδηγούν καλύτερα και συνεπώς δεν τρακάρουν εύκολα.

Επιπρόσθετα, ένα λεπτό παθιασμένου φιλιού είναι αρκετό για να χάσουμε από 26 θερμίδες μέχρι 39 θερμίδες. Φαντάσου δηλαδή πόσα μπορείς να χάσεις εάν αυξήσεις τη διάρκεια του ερωτικού φιλιού.

Το παθιασμένο φιλί ωφελεί και την υγιεινή του στόματος, αφού ο οργανισμός παράγει περισσότερη ποσότητα σάλιου από το φυσιολογικό με αποτέλεσμα η στοματική κοιλότητα να καθαρίζεται. Ακόμη το φιλί αποτρέπει την είσοδο βλαβερών μικροβίων και βακτηριδίων μέσα στο στόμα (αναφερόμαστε σε φιλιά μεταξύ 2 υγιών ατόμων). Πάντως, με ένα ερωτικό φιλί οι σύντροφοι ανταλλάσσουν μεταξύ τους, τουλάχιστον 5.000.000 βακτηρίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια ενός παθιασμένου φιλιού ο εγκέφαλος απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες ωκυτοκίνης, της ορμόνης της αγάπης και του σεξουαλικού ερεθισμού. Οι ποσότητες αυτές έχουν αγχολυτική δράση, ενώ αυξάνουν και την αυτοεκτίμηση.

The post Τα παθιασμένα φιλιά προσθέτουν 5 χρόνια ζωής! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα