Σοβιετικές φυλακές έγιναν ξενοδοχείο στην Λετονία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η φυλακή Καρόστα στην Λετονία χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί και του Σοβιετικούς για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα. Εκατοντάδες κρατούμενοι έχουν πεθάνει στην Καρόστα. Σήμερα όμως η συγκεκριμένη φυλακή εχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο όπου μάλιστα οι καλεσμένοι υπογράφουν μια συμφωνία να αντιμετωπίζονται σαν πραγματικοί τρόφιμοι!

Το “ξενοδοχείο” βρίσκεται στην πόλη Λιεπάγια και είναι ένα από τα τουριστικά αξιοθέατα της Λεττονίας.

Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν την ανατριχιαστική ιστορία των φυλακών, να επισκεφθούν το μουσείο που βρίσκεται εντός του χώρου και να κλείσουν

ακόμη και “κελί” για την διαμονή τους, έτσι ώστε να έχουν όλη την εμπειρία των παλιών φυλακών.

Φυσικά οι φύλακες στην Λετονία δεν είναι οι μόνες που έγιναν ξενοδοχείο στον κόσμο ωστόσο αυτό που τις κάνει και διαφέρουν είναι ότι στην Καροστα μπορεί ο επισκέπτης να ξαναβιώσει τις κομμουνιστικές συνθήκες του παρελθόντος.

Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι οι «διακοπές» των καλεσμένων δεν είναι ακριβώς αυτό που θα αποκαλούσαμε «χαλαρές» καθώς ο καλεσμένος αφού υπογράψει την συμφωνία πρέπει να κοιμάται σ ‘ ένα παλιό στρώμα, να τρώει φαγητό φυλακής – το οποίο σερβίρεται μέσα από τις μπάρες του κελιού του – να ανέχεται το βρίσιμο των “φρουρών” και βεβαίως να ακολουθεί διαταγές.

Η ιστοσελίδα της “φυλακής” υπενθυμίζει τους κρατουμενους οτι αυτη η εμπειρία μπορεί να θεωρηθεί βάναυση από πολλούς αλλά αυτό είναι προσωπική τους επιλογή αφού υπογράψουν την συμφωνία.

Αν βέβαια δεν φύγουν από τις “διακοπές” τους λόγω της συμπεριφοράς του προσωπικού τότε σίγουρα θα φύγουν τρέχοντας όταν ακούσουν τις ιστορίες – κυρίως παραφυσικής δραστηριότητας – που θα τους διηγηθούν οι “φύλακες” κατά την διάρκεια της παραμονής τους.
Αν τα φαντάσματα υπάρχουν ή αν πιστεύετε ότι υπάρχουν τότε οι φυλακές Καρόστα είναι ίσως ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη του πλανήτη που είναι ανοιχτά στο κοινό.
Αρχικά οι φυλακές που κατασκευάστηκαν το 1900 λειτουργούσαν ως ιατρείο. Κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου οι Ναζί καταδίκασαν σε θάνατο Λετωνούς λιποτάκτες που αργότερα εξετέλεσαν στην αυλή των φυλακών.

Πηγή: Onalert

EDEN 2011 Karosta ENG from LTDA on Vimeo.

Keywords
Τυχαία Θέματα