Σαμαράς-Τσίπρας “φρενάρουν” την τρομολαγνεία

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι. Οι “χειροβομβίδες” έχουν απασφαλιστεί και πετούν πάνω από τα κεφάλια των πολιτών και των πολιτικών ταγών σαν κατάμαυρα πουλιά του Hitchcock. Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για χαλκευμένα video που μοιράζονται στα ΜΜΕ από την κυβέρνηση και αφορούν την περίφημη δήλωση (η αποκοπή αυτής) του Βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, αναφορικά με το Mall.

Το “Π” είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τα νέα της τρομολαγνείας περάσαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπου βρίσκεται ο Τσίπρας και εκείνος αντέδρασε οργισμένα. Κύκλοι της Κουμουνδούρου διατυπώνουν ένα ακόμα πιο “δηλητηριώδες” ερώτημα: ”και ποιόν βολεύουν τα χτυπήματα τρομοκρατίας; αυτών που το σύστημα θέλει να ταυτίσει με την τρομοκρατική δράση η αυτούς που αξιοποιούν επικοινωνιακά τα αποτελέσματά τους;”

Οι αναλυτές τονίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας ευρισκόμενος στη μήτρα του καπιταλισμού, θέλει να αποτινάξει το γρηγορότερο από το σώμα της “Δικής του Αριστεράς” και την παραμικρή έστω σκιά οποιασδήποτε ταύτισης, ανάμιξης η συμπάθειας σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι ο κύριος Διαμαντόπουλος τα “άκουσε” από εμπειρότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν μακρύ θητεία στην Αριστερά, ενώ κάποιες άλλες πληροφορίες , λένε ότι οι συνέπειες για τον κύριο Διαμαντόπουλου μεσοπρόθεσμα και όταν κατακάτσει η “σκόνη” των γεγονότων, δεν θα περιοριστούν στη επίπληξη.

Η αλήθεια είναι ότι και στη Νέα Δημοκρατία πηγές με τις οποίες συνομιλίσε το “Π”, το ξανασκέφτονται και διαπιστώνουν ότι η “επένδυση” σε video η απόψεις ανθρώπων που είναι πιθανόν να μην υπάρχουν αύριο στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποτελούν στέρεο ποντάρισμα στο διαρκές πολιτικό ”πόκερ”. Κι όπως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, είπε σε πρωινή του συνέντευξη, πως η απαξίωση των πολιτικών αντιπάλων ήταν χιτλερικό κόλπο που εφάρμοζε ο Γκέμπελς, αναφερόμενος στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του προσάπτει ένα ακροδεξιό παρελθόν -και είχε δίκιο-, έτσι και η άποψη που εισηγούνται κάποιοι στον Αντώνη Σαμαρά, πως ο Διαμαντόπουλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλος, βγάζει τη συζήτηση από το μονοπάτι της πολιτικής λογικής.

Το παιχνίδι είναι σίγουρο θα χοντρύνει και είναι πιθανόν να χρειαστεί απευθείας επικοινωνία Σαμαρά-Τσίπρα αν οι δυο τους συνειδητοποιήσουν ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τα όρια των πολιτικών κανόνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα