Ρυθμίζουν τα χρέη τους και στην ΕΥΔΑΠ οι Δήμοι

Στα 162,3 εκτ. ευρώ ανέρχεται το ποσό το οποίο ρυθμίζεται σε σχέση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού καθώς και Νομικών Προσώπων τους, προς τις εταιρείες ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και ΕΥΑΘ Α.Ε. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία υπογράφουν οι υπουργοί

Εσωτερικών και Οικονομικών η ρύθμισης θα αφορά στις υποχρεώσεις των ΟΤΑ οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι και το τέλος Ιουλίου. Μάλιστα αυτές οι οφειλές θα είναι απαλλαγμένες και από τυχόν πρόστιμα που έχουν επιβληθεί.

Για την ΕΥΔΑΠ ΑΕ είναι συνολικά το ποσό 149.447.102,49 € και για την ΕΥΑΘ ΑΕ το ποσό 12.867.821,21 €. Τα ποσά που καταβάλλονται για την εξόφληση των σχετικών υποχρεώσεων παρακρατούνται από κάθε ΟΤΑ που τις δημιούργησε, από τους προβλεπόμενους στα άρθρα 259 και 260 του ν.3852/2010 αποδιδόμενους σε αυτούς πόρους των ετών 2015 έως και 2020.

Η παρακράτηση θα είναι ισόποση ανά έτος και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της μηνιαίας διαδικασίας κατανομής των προαναφερθέντων πόρων με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών στην οποία θα αναφέρεται διακριτά για κάθε ΟΤΑ το παρακρατηθέν ποσό. Στην απόφαση δίδονται αναλυτικά οδηγίες προς τους δήμους και της περιφέρειες για τον τρόπο που θα γίνουν οι απαραίτητες εγγραφές και αναμορφώσεις στους προϋπολογισμούς τους.

Δ.Ι.Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα