Διά στόματος Ευαγγ. Βενιζέλου σε λίγη ώρα η ρύθμιση που θα βάζει οριστικό τέλος στην εκλογολογία

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Εντός της ημέρας αναμένεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Π» η νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης η οποία θα βάζει οριστικό τέλος στο ενδεχόμενο εκλογών. Την επίμαχη διάταξη θα παρουσιάσει στις 12:30 στο υπουργείο Εξωτερικών στην αίθουσα Βενιζέλος ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευαγγ. Βενιζέλος.

Οι πληροφορίες θέλουν το θέμα να έχει συζητηθεί εκτενώς

μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου στη Νέα Υόρκη το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου. Σύμφωνα με τις εν λόγο πληροφορίες οι δύο άνδρες αποφάσισαν να βάλουν ένα οριστικό φρένο στο σενάριο των εκλογών ακόμη και στην περίπτωση που θα έχουμε παραίτηση ενός ή και περισσότερων Βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε μία περιφέρεια, για παράδειγμα στη Β΄ Αθηνών.

Η νομοθετική ρύθμιση που θα παρουσιάσει σε λίγη ώρα ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Π» θα απαγορεύει την παραίτηση των αναπληρωματικών Βουλευτών. Έτσι αν παραιτηθεί κάποιος Βουλευτής της Χρυσής Αυγής τη θέση του θα καταλάβει αυτόματα ο αναπληρωτής χωρίς ο τελευταίος να έχει δικαίωμα παραίτησης οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές. Η εξέλιξη ήταν εν γνώση και των εταίρων και δανειστών τη θέση των οποίων να μη έχουμε προσφυγή στις κάλπες είχαν μεταφέρει στον Πρωθυπουργό το πρώι του Σαββάτου τα τρία υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας.

Keywords
Τυχαία Θέματα