Ραχήλ: Μακάρι να είχα γεννηθεί αγόρι για να….

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η Ραχήλ Μακρή βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, όπου μίλησε για τον πολιτικό της γολγοθά, την καριέρα της πριν ασχοληθεί με την πολιτική, την τρόικα και τα μέσα ενημέρωσης που, όπως υποστηρίζει, την έβαλαν στόχο.

Σε συνέντευξη στο protothema.gr, έκανε αναφορά στην πολιτική των Ανεξάρτητων Ελλήνων προς όλους τους μετανάστες, σχολίασε: «Πρώτα απ’ όλα η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να τους στηρίξει. Έπειτα αρκετοί απ’ αυτούς επιθυμούν να φύγουν και να εγκατασταθούν αλλού. Και τέλος, ανάμεσά τους είναι και τίμιοι άνθρωποι και εγκληματικά στοιχεία. Όμως, ποτέ μα ποτέ, δεν θα άπλωνα το χέρι μου να τους χτυπήσω. Αυτές είναι αθλιότητες, δεν ταιριάζουν στο ήθος μου». Η ίδια σημείωσε ότι «Τιμώ και εκτιμώ όλες τις φυλές του πλανήτη».

Η τιμή και η υπερηφάνεια είναι η κληρονομιά από τον πατέρα της, όπως δήλωσε: «Το μόνο που μου άφησε ο πατέρας μου ήταν δυο λέξεις: τιμιότητα και αξιοπρέπεια. Τίποτα το υλικό. Γιατί είναι προλετάριος. Γιατί ήταν τεχνικός εργάτης στη ΔΕΗ. Γιατί ο αδελφός μου ήταν φαντάρος. Και γιατί η μάνα μου αναγκάστηκε να δουλέψει ως πωλήτρια».

Ακόμη, ανέφερε ότι όλες οι δυσκολίες που πέρασε της βγήκαν σε καλό: «Όλες αυτές οι δυσκολίες με ευλόγησαν. Γι’ αυτό έβαλα τα δυνατά μου να πορευτώ προς ένα καλύτερο Αύριο». Μάλιστα πρόσθεσε πολιτικά χωρίζεται στα δύο: «Για τα πατριωτικά κοιτάω προς τα δεξιά. Για τα κοινωνικά, εντελώς προς τα αριστερά».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σπούδασε στο ΤΕΙ Καβάλας Διοίκηση επιχειρήσεων. -«Στην αρχή βρήκα δουλειά ως “ενοικιαζόμενη” από κάποια μεγάλη εταιρεία leasing. Χωρίς ασφάλεια. Χωρίς δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Χωρίς τίποτα. Όμως αυτή η βαρβαρότητα με δυνάμωσε. Κάθε εμπόδιο για καλό», είπε, ενώ η αμερικανική πολυεθνική την κράτησε ως μόνιμη. Η ίδια διευκρίνισε ότι «τότε δεν είχα ασχοληθεί με την πολιτική. Το μόνο που μ’ ενδιέφερε ήταν να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις και περισσότερα πτυχία». Έτσι επιδόθηκε στις μεταπτυχιακές σπουδές ενώ παράλληλα δούλευε.

Το πρώτο χαστούκι

Η Ραχήλ άρχισε να αποκτά δύναμη όταν μια δεύτερη αμερικανική πολυεθνική, η Dell, την προσέλαβε με συνέπεια να παίρνει μεγαλύτερο μισθό και ανώτερη θέση. «Κάπου εκεί σκέφτηκα να δώσω στο ΑΣΕΠ. Και πέρασα ανάμεσα στους πρώτους. Εκεί και μετά την “ενοικίαση” και την προσωπική μου “πραγμοποίηση”, έπεσα στη δεύτερη αδικία. Κρατική. Εκεί έφαγα την πρώτη σφαλιάρα. Εκεί άρχισα να σκέφτομαι με πολιτικούς όρους. Γιατί οι μισθοί στη δημόσια υπηρεσία που κατέληξα ήταν κατώτεροι, σχεδόν μισοί από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομίας».

Οι ξένοι μας διδάσκουν

Με αφορμή την εξίσωση των μισθολογικών ανισοτήτων προς τα κάτω, όπως η Ραχήλ εξήγησε, συμφώνησε στο γεγονός ότι κάποια πράγματα τα μαθαίνουμε από τους ξένους: -«Συμφωνώ ότι μερικά πράγματα που λένε είναι σωστά. Όμως είναι επικυρίαρχοι». Ακόμη προέβη στο σχόλιο ότι «οι κυβερνήσεις δίνουν τον τόνο. Ο λαός ακολουθεί. Με όποιο δάσκαλο θα κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις».

Μετά τις αλλεπάλληλες μεταπτυχιακές σπουδές, και τις τρεις γλώσσες (Αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά) που έμαθε, έβαλε στόχο να φτάσει στο υπουργείο Ανάπτυξης. «Όταν άκουσα τον πρόεδρο στη Βουλή (εννοεί τον Πάνο Καμμένο), να είναι ο μόνος που φώναζε και στιγμάτιζε ως “ προδότες” τους μνημονιακούς, τότε ήταν που η πολιτική με στρατολόγησε». Με τον όρο προδότες δεν εννοεί όλους όσους ψηφίζουν τα δύο κυβερνητικά κόμματα, όπως διευκρίνισε.

Τα μέσα ενημέρωσης με έχουν βάλει στόχο

«Μην πιστεύεις όσα διαβάζεις. Ποτέ δεν το είπα. Τα συστημικά media λένε και γράφουν αυτές τις μπούρδες. Μ’ έχουν βάλει στόχο. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι μια γυναίκα από το πουθενά κατάφερε να εκλέγεται και να υπερασπίζεται το δίκιο του ελληνικού λαού. Μια γυναίκα χωρίς τζάκι, χορηγούς και νταβατζήδες. Ένας άνθρωπος από τη σάρκα του απλού λαού. Ποτέ, μα ποτέ, δεν κάνω προσωπικές επιθέσεις. Πάντα πολιτικές», υπογράμμισε.

Ποιοι είναι ο δωσίλογοι;

Στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, τόνισε «ότι όσοι προσπαθούν, επιθυμούν και οργανώνουν το ξεπούλημα της Ενέργειας είναι δωσίλογοι και προδότες».

Για το ποιοι και ποια την πνίγουν, ανέφερε: «Οι περισσότεροι σιτίζονται με πεντακόσια τον μήνα. Και κοπιάζουν δέκα και δώδεκα ώρες την ημέρα. Και να ξέρεις. Έχω στα χέρια μου τα χρέη των καναλαρχών. Θα μπορούσα να τους κλείσω. Δεν το κάνω για έναν λόγο. Να μη βγουν στην ανεργία χιλιάδες άνθρωποι. Παιδιά με το μικρόφωνο στα χέρια. Εικονολήπτες, τεχνικοί. Όλοι αυτοί οι ανώνυμοι. Τα μυρμήγκια της δημοσιογραφίας».

Η Ενέργεια αποτελεί ευαίσθητη χορδή

Με αφορμή το γεγονός ότι ο Ιταλός βιομήχανος αγοράζει ενέργεια με το μισό κόστος της Χαλυβουργικής, είπε: «Ποιος φταίει; Η ΔΕΗ; Βλακείες. Το τιμολόγιο φταίει. Η κυβερνητική πολιτική. Που έχει φορτώσει τα τιμολόγια με δεκάδες χαράτσια. Το ρεύμα από μόνο του είναι φτηνό. Συμφωνώ και πλειοδοτώ για την ενίσχυση της βιομηχανίας. Όλων των μονάδων. Όχι μόνο μερικών».

Συμφωνεί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Το γεγονός ότι εν μέσω κρίσης κάποιοι πλουτίζουν, σημείωσε: «Ποιος φταίει; Φυσικά οι ελλιπείς ελεγκτικοί μηχανισμοί. Οι κυβερνήσεις. Να σου φέρω παράδειγμα; Το ξέρεις ότι η Νέα Δημοκρατία χρωστάει στη ΔΕΗ μισό εκατομμύριο;».

Γα το αν είναι υπέρ της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, δήλωσε:«Είμαι. Αλλά ποιος θα τους αξιολογεί; Άλλωστε, σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, υφίσταται τέτοιος μηχανισμός. Τον οποίο τον έχουν γράψει στα παλιά τους παπούτσια. Φυσικά η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει. Δομές, κανονισμούς, λειτουργία. Φυσικά πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Από ποιους; Απ’ αυτούς που μας έφεραν εδώ στο χείλος του γκρεμού; Ο Παπακωνσταντίνου όταν ήμουν στο υπουργείο μεθόδευσε την παράδοση της χώρας. Ο Σαμαράς έκανε τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα. Ο μόνος που φώναζε ήταν ο Καμμένος».

Ο Καμμένος την εντυπωσίασε

«Αυτός με εντυπωσίασε. Κι έτσι αποφάσισα να σηκωθώ από τον καναπέ και να ορμίσω προς την πολιτική. Να οργανωθώ στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Η πολιτική και η εσωτερική λειτουργία τους με εξέφραζαν. Πάντα ήμουν και θα είμαι ανεξάρτητο πνεύμα. Έτσι ξεκινήσαμε. Σε πολλά ζητήματα να ψηφίζουμε κατά συνείδηση. Ναι, Όχι, Παρών. Αποτέλεσμα; Να μας στριμώξουν τα media. Ότι δηλαδή ο καθένας κάνει ό,τι του κατέβει. Ότι είμαστε σκορποχώρι. Με απλά λόγια, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν και να συμφιλιωθούν με τη διαφορετικότητα των απόψεων. Πρέπει όλοι να είμαστε μαντρωμένοι στο μαντρί. Να ακολουθούμε σαν πρόβατα τον αρχηγό. Εσωτερική Δημοκρατία Μπανανίας», τόνισε.

Επίσης η ίδια παραδέχτηκε ότι είναι «Σίφουνας» και το απέδειξε αναφερόμενη στον Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου: «Ο Καραμανλής, λόγου χάριν, έπραξε άριστα με το Μακεδονικό, με την Ενέργεια και με άλλα ζητήματα. Έκανε και τα λάθη του. Το ίδιο και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Που εσχάτως οι συνεργάτες του τον λοιδορούν. Ας πούμε, απαγόρευσε την τιμωρία των μαθητών. Ας πούμε, διπλασίασε τις συντάξεις και τους μισθούς. Και είμαι βέβαιη πως, σήμερα, αν ήταν ζωντανός και ακμαίος, θα διαχειριζόταν την ιστορία της χρεοκοπίας εντελώς αλλιώτικα από τον γιο του. Θέλεις κι άλλη απόδειξη; Για να καταλάβεις τον τριτοκοσμικό χαρακτήρα των κυβερνήσεων. Η κυβέρνηση στην Αμερική, δηλαδή στη Μέκκα του καπιταλισμού, μέσα στην κρίση του 2008, αφού πρώτα χρηματοδότησε τις χρεοκοπημένες τράπεζες, στη συνέχεια άλλαξε τις διοικήσεις τους. Περίπου τις εθνικοποίησε. Και για να τελειώνω με τη διαλεκτικότητά μου. Αρνούμαι να βάζω ταμπέλες. Απλώς ακούω απόψεις και επιχειρήματα. Γι’ αυτό ψηφίζω το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων. Τι μ’ ενδιαφέρει εμένα τι κάνει κάποιος στην προσωπική του ζωή. Αρκεί να μην παραβιάζει τη δική μου».

Μερικά από τα πράγμα τα που την ενοχλούν είναι: «Το γεγονός ότι ο Αβραμόπουλος με διαταγή του αφαίρεσε από τα διακριτικά των ένστολων την ελληνική σημαία. Άσε τον άλλον. Τον χειρότερο, Έτσι το λέω, μια και το θυμήθηκα. Τον Πάγκαλο. Που ως υπουργός Εξωτερικών έλεγε ότι η σημαία έφυγε από το φύσημα του αέρα» (η αναφορά για την περιπέτεια με τα Ιμια).

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ότι όλοι φταίμε για την «κακοδαιμονία» της χώρας: «Όλοι φταίμε για την κατάντια μας. Από την εποχή που δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, οι ελπίδες μας μειώθηκαν. Έχουμε όλοι τις ευθύνες μας. Να αλλάξουμε το κυβερνητικό πολιτικό προσωπικό. Να μην τους ψηφίζουμε. Να τους τιμωρήσουμε».

Δεν την ενδιαφέρουν τα υλικά αγαθά

Λάτρεις των ταξιδιών και όχι των υλικών αγαθών δήλωσε ότι είναι η Ραχήλ: «Μόνο ένα σπίτι με δάνειο πήραμε εγώ και ο άντρας μου. Δεν μ’ ενδιαφέρουν τα υλικά αγαθά. Μόνο τα ταξίδια. Πάνω απ’ όλα ο ψυχικός μου κόσμος. Ο Ωνάσης, ας πούμε, ο πλουσιότερος της υφηλίου κατέρρευσε με τον θάνατο του γιου του. Δεν το άντεξε. Όλα αυτά τα δισεκατομμύρια κατέληξαν στάχτες και αποκαΐδια. Το πιο δημιουργικό πράγμα είναι η ανύψωση και η κάθαρση της ψυχής».

Ακόμη ανέφερε ότι κολλητή της φίλη στη Βουλή είναι «η Ζωή Κωνσταντοπούλου», ενώ εξέφρασε θα ήθελε να είχε γεννηθεί αγόρι: -«Να είχα γεννηθεί αγόρι και να μπορούσα να πετάξω με F16. Τρελαίνομαι με την ταχύτητα. Γι’ αυτό μου αρέσει η Formula 1. Γι’ αυτό λατρεύω τις καταδύσεις. Όπως ο πρόεδρος». (εννοεί τον Καμμένο)

Για τις ανατριχιαστικές στιγμές στη Βουλή, είπε: «Όταν κάποιος μπήκε στο γραφείο μου και άρχισε να κοπανάει το κεφάλι του στον τοίχο. Τρελάθηκα. Εκεί καταντήσαμε. Επειδή κάποιος άθλιος εργολάβος της ΔΕΗ δεν τον πλήρωνε. Μια ακόμα αλησμόνητη στιγμή, όταν κατάφερα να φέρω στην Κοζάνη μια καρκινοπαθή εκπαιδευτικό που εκλιπαρούσε να τη μεταθέσουν κοντά στην οικογένειά της. Στου κουφού και του άθλιου την πόρτα όσο θέλεις βρόντα».

Τέλος, μίλησε για το παρατσούκλι που της έβαλαν: «Κομάντο. Έτσι με φωνάζει ο πρόεδρος. Γι’ αυτό είμαι σ’ αυτό το Κόμμα. Δεν υπάρχει άλλη Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα μπορούσε να με ανεχτεί».

Πηγή φωτο eurokinissi

The post Ραχήλ: Μακάρι να είχα γεννηθεί αγόρι για να…. appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
ραχηλ, αγορι, ανεξαρτητοι ελληνες, γενοπ δεη, νεα δημοκρατια, ζωή κωνσταντοπούλου, formula 1, τροικα, protothema, δεη, τει, εταιρεία, leasing, πασχα, dell, ΑΣΕΠ, βουλη, καμμενος, media, γενοπ, νέα, υφίσταται, ελλαδα, σαμαρας, σίφουνας, παπανδρεου, τραπεζες, αβραμοπουλος, ιμια, ωνάσης, γιου, Καταδύσεις, κοζανη, φωτο, Αντωνης Σαμαρας, Κορμός Χριστουγέννων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, δωρο πασχα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, χαρατσι δεη, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, τελος του κοσμου, κομματα, δωρα χριστουγεννων, δυνατα, ωνάσης, γενοπ, γυναικα, δημοκρατια, δουλεια, δωρα, καριερα, μυρμηγκια, οικονομια, φωτο, dell, formula 1, αδικια, αμερικη, ανδρεας παπανδρεου, ανεργια, ανθρωπος, αξιοπρεπεια, απλα, τει, αφορμη, γεγονος, γενοπ δεη, γιου, δανειο, δυναμη, διοικηση, δικη, δωδεκα, ειπε, υπαρχει, ενεργεια, εποχη, εταιρεία, εφυγε, ζωη, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υφίσταται, ισπανικα, καποδιστριας, κυβερνηση, κομμα, λαθη, λειτουργια, λογια, λογο, μεκκα, ομαδα, παντα, οικογενεια, παιδια, παπουτσια, παπακωνσταντινου, προβατα, πορτα, ρευμα, συνεχεια, σπιτι, ταξιδια, τιμωρια, τιμη, φυσικα, φυσημα, φταιει, χερι, ωρες, ασφαλεια, δικιο, γλωσσες, γνωσεις, υπουργειο, leasing, λεξεις, media, protothema, σημαια, υλικα, υλικο, ξεπουλημα, χερια
Τυχαία Θέματα