Πρόσληψη Γιουσέιν Μπολτ στην… Αγροτική

ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΤΑΣΚΑ

Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης επιβάλλουν την ταχύτατη λήψη αποφάσεων. Τα ζητούμενα, λοιπόν, είναι δύο. Πρώτον, εάν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης πράγματι. Δεύτερον, η ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων.
Οι κυβερνήσεις μετά το 2009 παντί τρόπω προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι η χώρα βρίσκεται όχι απλώς, αλλά στον απόλυτο ορισμό της έκτακτης ανάγκης και επομένως είναι απολύτως απαραίτητη και η ταχύτητα στη λήψη των όποιων αποφάσεων σχετίζονται με βήματα προς τη διόρθωση της κατάστασης αυτής.
Τα έως τώρα βήματα σε πολλούς κρίσιμους τομείς καταδεικνύουν

ότι πλείστοι των κυβερνώντων δεν αντιμετωπίζουν κρίσιμα ζητήματα ως ζητήματα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά, αντιθέτως, ομοιάζουν ως να προσπαθούν να περιάγουν εν τοις πράγμασι και φαινομενικά τη χώρα στο συγκεκριμένο ζωτικό τομέα της σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επομένως να προχωρήσουν στη λήψη αποφάσεων με την ψευδεπίγραφη αιτιολογία της κατάστασης έκτακης ανάγκης.
Η απλή ανάγνωση των πρακτικών κατά τη συζήτηση σε ειδική Επιτροπή της Βουλής για τη μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι καταβλήθηκε προσπάθεια να εμφανισθεί η μεταβίβαση του κρίσιμου για την εθνική οικονομία μεγέθους ως επιβαλλόμενη από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όλως συμπτωματικώς στο κρίσιμο αυτό μέγεθος έχουν ενθυλακωθεί θηριώδη για τις δυνατότητές τους δάνεια Κομμάτων και η επώδυνη για την εθνική οικονομία λύση θα δώσει μια ανώδυνη για τις προηγούμενες ηγεσίες λύση στο αδύνατον να επιλυθεί διά νομίμων μέσων πρόβλημα αυτών των δανείων. Δεν διασκεδάζονται δε με τη λύση υποψίες ότι σοβαρά στοιχεία για τη δανειοδότηση και κυρίως για τη διαχείριση των χρημάτων αυτών θα περιέλθουν άδηλον πού και θα είναι δυνατή και η χειρότερη χρήση τους, επίσης άδηλον (;) από ποίους…
Υπό τις τεχνηέντως δημιουργηθείσες αυτές συνθήκες αποκτά άλλη, πιθανόν αξιολογήσιμη ποινικά, σίγουρα δε αποκρουστική ηθικά, διάσταση η καταγγελία της διαθέτουσας σε επάρκεια νομική εγκράτεια βουλευτίνας, Ζ. Κωνσταντοπούλου, στην ίδια Επιτροπή.
Η βουλευτής κατήγγειλε το προφανώς παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, το οποίο δημιουργήθηκε από την -κατά τα λοιπά βραδυπορούσα- δημόσια Διοίκηση, ώστε να διεκπεραιωθούν υπό συνθήκες έκτακτης ανάγκης «λεπτομέρειες» μεταβίβασης της κρίσιμης αυτής Τράπεζας.
Ανατρέχουμε για την καταγγελία της βουλευτίνας στα πρακτικά της Βουλής:
Η ερώτησή μου προς τον κ. Υπουργό και τον κ. Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ποια διαδικασία ακολουθήσατε για να γίνουν όλα αυτά που περιγράφονται στα ΦΕΚ 2208 και 2209 της 27ης Ιουλίου του 2012, διότι πρέπει να σας ενημερώσω ότι μεσολάβησαν μόνο ένα λεπτό και δύο δευτερόλεπτα για να συμβούν τα εξής: 1) διορισμός του εκκαθαριστή, 2) συνεδρίαση της Επιτροπής, 3) επιστολή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, 4) υποβολή έγγραφης προσφοράς, 5) νέα συνεδρίαση και σχετική δήλωση του πιστωτικού ιδρύματος στο οποίο μεταβιβάζεται η Τράπεζα, 6) εισηγητικό σημείωμα θέσης σε εκκαθάριση, 7) εκτίμηση διαφορά
Keywords
Τυχαία Θέματα