Ντοκουμέντο διαφθοράς!

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πριν από χρόνια ήταν η Μπουρμπούλια… Η γνωστή δικαστίνα είχε χτίσει όνομα άτεγκτης δικαστίνας και με αυτό ξεκίνησε την έρευνα για το Χρηματιστήριο. Εν τέλει καταδικάστηκε στα περισσότερα χρόνια που καταδικάστηκε δικαστής, μετά τον γνωστό Καλούση, ο οποίος, βέβαια, βγήκε από τη φυλακή σε χρόνο ρεκόρ… Το «κόλπο» επί Μπουρμπούλια λειτούργησε απλά και… μαφιόζικα. Διάφορα παπαγαλάκια διέδιδαν ότι επίκειται προφυλάκιση συγκεκριμένων πασίγνωστων ατόμων της κοινωνίας για κομπίνες στο Χρηματιστήριο. Τα ονόματα των Μπατατούδη, Κονταλέξη, Ράνιου και πολλών άλλων «δοξασμένων» της

εποχής του Χρηματιστηρίου ήταν σε κάθε στόμα και στο παρασκήνιο έδιναν και έπαιρναν οι πληροφορίες ότι η «σκληρή» Μπουρμπούλια θα τους προφυλακίσει. Δεν τους ακούμπησε καν και κατηγορήθηκε ότι με τις διαδόσεις περί σκληρής και άτεγκτης δικαστίνας ανέβασε το κασέ της και για να μείνουν έξω από τη δικαστική μέγγενη κατέβαλαν διάφοροι (δεν αναφερόμαστε στους συγκεκριμένους προαναφερόμενους) τεράστια ποσά.
Τώρα, 13 χρόνια μετά, και με την Μπουρμπούλια καταδικασμένη στο Συμβούλιο Εφετών, παραπέμπει τους προαναφερόμενους και άλλους να δικαστούν για κακουργήματα κατά τη μεγάλη λεηλασία του Χρηματιστηρίου. Το κόλπο αυτό διαδόθηκε ευρέως και χρησιμοποιείται σε πολλά στάδια της διεφθαρμένης κρατικής μηχανής. Έτσι ξεκινά μια φαινομενικά άψογη διαδικασία κατά παραβατών και μάλιστα αναδεικνύεται και η σκληρή και άτεγκτη στάση των ελεγκτών. Στην πραγματικότητα όμως λίγοι μπορούν να αντιληφθούν το μεγάλο κόλπο που κρύβει τον «Εξαποδώ» στις λεπτομέρειες. Πίσω από τις κατά καιρούς εξαγγελίες εξυγίανσης διαφόρων τομέων, όπως της υγείας, της άμυνας κ.λπ. κρύβονταν τα μεγάλα κόλπα με τις μίζες. Στο ΙΚΑ, στον ΟΓΑ, βιομηχανίες συντάξεων «μαϊμού» ρήμαζαν τα δημόσια ταμεία.
Στην κορυφή έφταναν και μέχρι τις έδρες στα Πανεπιστήμια άνθρωποι χωρίς τα απαιτούμενα πτυχία, όπως καταγγέλλεται πανταχόθεν, αλλά και από τον καθηγητή Πανεπιστημίου και σύζυγο της υφυπουργού Υγείας, κ. Μουτσόπουλο. Τον φάκελο «ΥΓΕΙΑ» τον κούνησαν πολλοί ως σωτήριο για την ελληνική οικονομία. Όμως ουδείς στις πολιτικές ηγεσίες δεν τον άνοιξε στην ουσία. Έτσι, για παράδειγμα, μένουν στο συρτάρι φοβερά εγκλήματα. Παράδειγμα από τη Βόρειο Ελλάδα: Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν επιβαρυνθεί με τεράστια ποσά, τα οποία δήθεν οφείλονται σε ιδιωτικούς φορείς της υγείας από παροχή νοσηλείας σε ασφαλισμένους. Στην πραγματικότητα μέσω δωροδοκιών τα νοσήλια είναι μαϊμού και χρεώνονται απλώς στα δημόσια ταμεία. Το ίδιο στις φαρμακευτικές εταιρείες κ.λπ.
Στο σημερινό φύλλο θα δείτε μια περικοπή από το βιβλίο-καταγγελία του καθηγητή Μουτσόπουλου για τα σχετικά συμπεράσματα. Το κύριο «μενού» είναι ένα ντοκουμέντο από τη Βόρειο Ελλάδα. Στη Χαλκιδική μία ομάδα δημοσίων υπαλλήλων «τσάκισαν» έναν παράνομο που έχτισε ολόκληρη ξενοδοχειακή μονάδα παράνομα. Το πρόστιμο τεράστιο. Κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή στα 2 δισ. δραχμές. Ποιος να τους μιλήσει για «στραβά μάτια»;  Κι όμως… Οι ίδιοι μέσα από μια σειρά «λαθών» στη
Keywords
Τυχαία Θέματα