Ονόματα πες μας, Πρόεδρε…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
«Γιατί η Ελλάδα υποφέρει στον βαθμό που υποφέρει σήμερα; Διότι, πέρα από τις ευθύνες τις ελλαδικές, υπάρχουν και οι σκοπιμότητες. Γιατί αύριο η Κύπρος μπορεί να βρεθεί στη δίνη και στη μέγγενη; Διότι υπήρξαν και εντός, αλλά υπάρχουν και εκτός σκοπιμότητες, οι οποίες έχουν σχέση με τα συμφέροντα τάξεων και ανθρώπων. Υπάρχει μια διεθνής, επιτρέψετε μου να πω, συνωμοσία, που ακούει στο όνομα “αγορές”. Οι αγορές οι λεγόμενες είναι οι κλεφταράδες

της υφηλίου». Οι περισσότεροι θα προσυπογράψουν ασμένως τα λόγια του σημερινού Κύπριου Προέδρου, Δημ. Χριστόφια.
Ναι, οι αγορές είναι οι κλεφταράδες. Και άλλοι το έχουν πει και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί είχαν αναγγείλει μέχρι και μηνύσεις.
«Αυτή είναι η πραγματικότητα, θέλουν να καθυποτάξουν λαούς ολόκληρους υπό τη δική τους εκμετάλλευση και τον δικό τους έλεγχο. Αυτό γίνεται. Άρχισαν να το κατανοούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μέχρι να το συνειδητοποιήσουν πλήρως, δεν ξέρω τι και πόσα τιμήματα θα πληρώσουν οι λαοί της ίδιας της Ένωσης αλλά και ευρύτερα» είπε ακόμα ο κ. Χριστόφιας, με αφορμή την πίεση κατά της Κύπρου.
Είναι πια εντελώς ορατό ότι στόχος είναι τα πετρέλαια στην περιοχή μας. Ήταν, όμως, περίπου βέβαιο ότι θα φτάναμε στο σημείο αυτό από τη λήξη του τελευταίου παγκοσμίου πολέμου, όταν και βεβαιώθηκαν τα κοιτάσματα και η διαμάχη.
Οι αγορές, λοιπόν, έχουν όνομα. ΗΠΑ είναι το πρώτο. Βρετανία το δεύτερο. Πότε εχθροί, πότε φίλοι, πότε συνεταίροι, πότε ανταγωνιστές. Ακόμα και στην περιοχή μας. Για τις αγορές των εξοπλιστικών δολοφονήθηκε από τη 17 Νοέμβρη ο Βρετανός Ταξίαρχος Σόντερς στην Αθήνα και ξηλώθηκε το μισό κουβάρι της τρομοκρατίας για να ικανοποιηθούν οι Βρετανοί.
Οι αγορές κινούνται από κράτη με στόχο να ισοπεδώσουν τις αντιστάσεις και να πάρουν το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο της αγοράς. Είναι ελπιδοφόρο ότι ο Κύπριος Πρόεδρος μπαίνει στη μικρή ομάδα εκείνων που κατονομάζουν, αλλά παραμένει, επίσης, στην πλευρά εκείνη που δεν λέει ονόματα.
Οι αγορές έχουν ονόματα, εταιρικά και φυσικά. Και τα γνωρίζουν οι πρόεδροι. Στο προηγούμενο φύλλο μας δημοσιεύσαμε το πιο προωθημένο ρεπορτάζ για το παιχνίδι των «αγορών» με τα CDS, τα τεράστια κέρδη τους και τους 12.000 κωδικούς που οδηγούν σε ονόματα.
Τα τεράστια ονόματα των κερδοσκοπικών οργανισμών, όπως η Goldman Sachs και τα υπόλοιπα συνδικάτα του σύγχρονου εγκλήματος θα μείνουν αλώβητα. Το πολύ να φάνε και τον Ομπάμα, αν κουνηθεί. Όπως τον Τζον Κένεντι.
Θα μπορούσε ο κ. Χριστόφιας και οι δικοί μας να μας κάνουν τη χάρη και να αποκαλύψουν τους «αγορατσολιάδες», τους «αγορασφαλίτες» τους δικούς μας που κερδοσκόπησαν και κερδοσκοπούν… Ψάχνει ο κ. Πεπόνης. Μήπως μπορούν να τον βοηθήσουν να έχουμε μια κάποια άμυνα, να μη μας ισοπεδώσουν τελείως; Θα ήταν και αυτό μια κάποια λύσις…

Keywords
Τυχαία Θέματα