«Εγκλωβισμένος» ο Ευάγγελος!

Του ΣΠΥΡΟΥ ΝΑΝΝΟΥ
Αντιμέτωπος με πολλά… μέτωπα είναι τις τελευταίες ημέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος και αυτό φαίνεται από τις… συνεχείς συσκέψεις που έχει στο γραφείο του, στην Ιπποκράτους, ακόμα και αργά τη νύχτα! Οικονομικά ΠΑΣΟΚ, εργαζόμενοι, κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ,

νέο… κόμμα συνεχώς τον «πλαγιοκοπούν», την ίδια ώρα που προσπαθεί να βρει μια φόρμουλα ηρεμίας και στο εσωτερικό του κόμματος, αφού οι διάφορες «φυλές» στην κοινοβουλευτική ομάδα τον κρατούν σε συνεχή επαγρύπνηση, με ό,τι σημαίνει αυτό για τη συνέχεια.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βλέπει συνεχώς τα τεκταινόμενα στην κυβέρνηση και προσπαθεί να… επωφεληθεί από τις εξελίξεις, κάτι που άλλωστε έχει δείξει περίτρανα τις προηγούμενες ημέρες, με αποκορύφωμα τη συνάντηση που επιδίωξε και πέτυχε ώστε να τα… πει στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με όσα λέει το περιβάλλον του, θεωρεί πως στην επαναδιαπραγμάτευση πρέπει να έχει ο ίδιος κυρίαρχο ρόλο, από την προηγούμενη εμπειρία του ως υπουργός Οικονομικών, γνωρίζοντας άλλωστε –όπως λένε– πως υπερέχει έναντι του Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο, δεν πρόκειται ποτέ να αμφισβητήσει τον πρώτο ρόλο που έχει ο πρωθυπουργός και αυτό έχει καταστεί σαφές παντού. Πιστεύει άλλωστε πως εάν η κυβέρνηση «πετύχει», θα πετύχει και το ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι που τον ενδιαφέρει σε αυτή την κρίσιμη καμπή για το κόμμα.
Επιπλέον, προτεραιότητά του είναι και η ΔΗΜΑΡ για δύο λόγους:
Ευελπιστεί να συνεχιστεί η καλή… γειτονία, καθώς γνωρίζει πως το κόμμα του Φώτη Κουβέλη είναι πάντα… επίφοβο για την «έξοδο» από την κυβέρνηση.
Ευελπιστεί ακόμα να συνεχιστούν οι «διαπραγματεύσεις» για την Κεντροαριστερά, αφού το άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ τείνει να εξελιχθεί σε… καθημερινό φαινόμενο.
Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δείξει το τελευταίο χρονικό διάστημα πως είναι ο μεγάλος αντίπαλος! Γνωρίζει πως πρέπει να «τιθασεύσει» ορισμένα στελέχη που συζητούν με το κόμμα της Κουμουνδούρου, αφού, μετά τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την ανασύσταση, έχει οδηγήσει πολλούς «αποκλεισμένους» να αποτελούν «φιλέτα» για να… φαγωθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και εκεί ο αγώνας θα είναι διαρκείας, όπως λένε στην Ιπποκράτους. Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προσπαθήσει να αποκτήσει πολιτικό αβαντάζ έναντι του Αλέξη Τσίπρα και έχει αποφασίσει να αντιπαρατεθεί μαζί του –όποτε αυτό κρίνεται σκόπιμο– με σκληρές επιθέσεις!

Τα οικονομικά…
Στο ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξυπνάει και… κοιμάται με εφιάλτες, αφού η εποχή Παπανδρέου στην Ιπποκράτους δεν λέει να «σβήσει». Στα οικονομικά, επιλέχθηκαν τέσσερις οίκοι ώστε να τα ελέγξουν και περιμένει τα αποτελέσματα. Εφόσον είναι… τρανταχτά, τότε θα προχωρήσει στη δημοσιοποίησή τους στους εργαζομένους –και όχι μόνο– ώστε να καταλάβουν, γιατί πρέπει να συρρικνωθεί το κόμμα!
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να βρει μια κατάλληλη οικονομική φόρμουλα ώστε να «μαζέψει» όλες τις υπηρεσίες του Κινήματος που είναι διάσπαρτες στην Αθήνα, στην Ιπποκράτο

Keywords
Τυχαία Θέματα