«Ματώνουν» στον ΔΟΛ

Σοκ και δέος εξακολουθεί να επικρατεί στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Καταγράφουμε τα γεγονότα: Σε 18 νέες απολύσεις εργαζομένων από όλα τα τμήματα προχώρησε στις αρχές της εβδομάδος ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη («NEA», «ΒΗΜΑ», in.gr κ.ά.).

Οι απολύσεις αυτές έρχονται ως συνέχεια εκείνων (30 τον αριθμό) που έλαβαν χώρα κατά τα τέλη Αυγούστου και αναμένεται να συνεχιστούν φτάνοντας συνολικά τις 250 μέχρι το πέρας της τρέχουσας χρονιάς.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία

με επίσημη ανακοίνωσή της, που είχε δημοσιοποιηθεί και στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γνωστοποιούσε την απόφασή της να προβεί σε «συγχώνευση λειτουργικών τμημάτων και εταιρειών», σε «πώληση ή διακοπή ζημιογόνων δραστηριοτήτων» και σε «δραστική περικοπή του κόστους».

Εξειδικεύοντας το τελευταίο, έκανε λόγο για «μείωση του εκδοτικού κόστους», «περικοπή εξόδων», «ενοποίηση λειτουργιών εντύπων», «μείωση του κόστους διανομής» και, βεβαίως, «μειώσεις στις αμοιβές τρίτων», αλλά «και της μισθοδοσίας». Για να συνεχίσουν οι τράπεζες τον δανεισμό, λένε οι γνωρίζοντες, ο τελικός αριθμός των εργαζομένων απαιτείται να μην υπερβαίνει τους 300. Επιβάλλεται, επίσης, να προχωρήσουν οι «συγχωνεύσεις», με πιο προφανή αυτή του in.gr με τον «Βήμα FM».

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να δούμε μελλοντικά τα «Νέα του Σαββατοκύριακου» και το «Βήμα της Κυριακής» να… έσονται εις (εκδοτική) σάρκα μία. Μετά την πρόσφατη παραίτηση του επιχειρησιακού διευθυντή Βαγγέλη Μαρτιγόπουλου, τα… κάστανα από τη φωτιά ανέλαβε να βγάλει, ως ο νέος ισχυρός ανήρ του Οργανισμού, ο Παναγιώτης Κουβατσάκης, ο οποίος χαίρει από παλιά της απολύτου εμπιστοσύνης του Σταύρου Ψυχάρη.

The post «Ματώνουν» στον ΔΟΛ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα