Γεωργιάδης: Μείωση έως και 40% στις τιμές των φαρμάκων

«Ο ελληνικός λαός θα απολαύσει τα φθηνότερα φάρμακα στην ιστορία του», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης,σε αποκλειστική συνέντευξη του στο toxrima.gr, προαναγγέλλοντας μείωση στις τιμές των φαρμάκων που θα φτάσει ακόμα και το 40%.

«Oι βολεμένοι αντιδρούν στις αλλαγές»

Ο υπουργός Υγείας τόνισε για ακόμα μια φορά πως οι αλλαγές που γίνονται στην υγεία, δεν έχουν να κάνουν με την τρόικα, αλλά με όσα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια σημειώνοντας πως ότι γίνεται, γίνεται προς όφελος του λαού και όχι προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί πως όσοι αντιδρούν, είναι όσοι εδώ και χρόνια έχουν «βολευτεί».

Μάλιστα προχώρησε και στην αυτοκριτική του, σημειώνοντας πως οι επιθέσεις που δέχεται έχουν να κάνουν άμεσα με τον χαρακτήρα του.

« Ο χαρακτήρας μου δίνει τις λαβές»

ΕΚΑΒ – Νέος στόλος

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, προς toxrima.gr, φαίνεται πως βρισκόμαστε κοντά στο τέλος και για όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, δηλαδή «γερασμένα» και κουρασμένα οχήματα, που βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, αλλά και του ίδιου του προσωπικού.

Ειδικότερα, ο Α. Γεωργιάδης προανήγγειλε την υπογραφή σύμβασης για νέο στόλο του ΕΚΑΒ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2013, ενώ έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως όποιος εμποδίσει τις διαδικασίες, το όνομά του θα δημοσιοποιείται από τον ίδιο κάθε φορά που θα καταγράφεται ένας θάνατος, λόγω του «κουρασμένου» στόλου του ΕΚΑΒ.

Έρευνα του υπουργείου για τις αυτοκτονίες – Τελευταία χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας πραγματοποίησαν έρευνα για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιοποιηθούν σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρηθεί στο Υπουργείο Υγείας την επόμενη εβδομάδα.

Ο Υπουργός δήλωσε πως η χώρας μα είναι η τελευταία χώρα σε αυτοκτονίες στην Ευρώπη, ενώ σύμφωνα με την έρευνα οι αυτοκτονίες το 2012 είναι λιγότερες σε σχέση με αυτές του 2011.

Για τα 25 ευρώ στη νοσηλεία

«Αυτούς τους δύσκολους καιρούς χρειαζόμαστε τον εθελοντισμό. Αυτοί που έχουν και δίνουν τα 25 ευρώ, θα πρέπει να ξέρουν πως τα λεφτά τους θα πηγαίνουν για τα φάρμακα των ανασφάλιστων πολιτών», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ά. Γεωργιάδης, σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου της καταβολής των 25ευρώ στη νοσηλεία, από 01-10-14.

Ο Α. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως όσοι δεν έχουν πραγματικά την δυνατότητα να πληρώσουν, δεν θα πληρώνουν, απολαμβάνοντας τις υπηρεσίες των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Τέλος, ο υπουργός για ακόμα μια φορά, δήλωσε πως το 2014 θα είναι καλύτερος χρόνος από το 2013, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υπογράμμισε, πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

«Εκλογές θα γίνουν το 2016».

Μάλιστα εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας επίσης πως: «Όσο ο Τσίπρας προβλέπει πως θα «πέσουμε», ο Σαμαράς θα βαρεθεί να κυβερνά».

Δώρα Μιχαήλ

ΠΗΓΗ: toxrima.gr

The post Γεωργιάδης: Μείωση έως και 40% στις τιμές των φαρμάκων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα