Διχασμένη η «Νέα Φόρτσα Ιτάλια»

Στις 16 Νοεμβρίου γίνεται η συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου του κόμματος -όπου θα παρευρεθεί και ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι- και κάπως έτσι ξεκινά την πορεία της, η « Νέα Φόρτσα Ιτάλια», στη Ρώμη. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, η κεντροδεξιά παράταξη δεν κατάφερε να αποφύγει την διάσπαση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λέτα και υπουργός εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο ανακοίνωσαν χθες, ότι τριάντα ένας γερουσιαστές και είκοσι πέντε βουλευτές δεν πρόκειται να στηρίξουν το νέο κόμμα του Μπερλουσκόνι και αποφάσισαν να

δημιουργήσουν μια νέα πολιτική δύναμη, η οποία θα φέρει το όνομα « Νέα Κεντροδεξιά».

Με άλλα λόγια, πρόκειται, για τη λήξη της σύγκρουσης «μετριοπαθών» και «εξτρεμιστών» στο εσωτερικό της παράταξης. Το σημείο των διαφορών τους ήταν, ότι οι έμπιστοι συνεργάτες του Μπερλουσκόνι θεωρούν πως αμέσως μετά την πιθανή αποπομπή του από την γερουσία, στις 27 του μηνός, θα πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν για να πέσει η κυβέρνηση.

Μάλιστα ο Αλφάνο, αλλά και οι υπόλοιποι τέσσερις συντηρητικοί υπουργοί που μετέχουν στην κυβέρνηση, τονίζουν πως η πτώση του Μπερλουσκόνι δεν θα πρεπει σε καμια περίπτωση να επηρεάσει τον κυβερνητικό βίο, καθώς κάτι τέτοιο θα ζημίωνε όλη την χώρα.

Η «Νέα Κεντροδεξιά» αποφάσισε να προχωρήσει στην άμεση σύσταση νέων ομάδων. Η σημαντική αυτή αλλαγή πρόκειται να αλλάξει πολλά πράγματα, και στη Βουλή αλλά και στη Γερουσία της Ρώμης. Πρώτα από όλα, με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση Λέττα μπορεί να βασιστεί πλέον σε μια πιο ομοιογενή πλειοψηφία, κυρίως στην γερουσία, για να προσπαθήσει να εγκρίνει τα κύρια μέτρα του προγράμματός της, αρχίζοντας από εκείνα που αφορούν την στήριξη της οικονομίας.

Τέλος, αυτό που αναμένεται είναι το πόσο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και οι βουλευτές του θα προσπαθήσουν να ανεβάσουν τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, με κύριο αίτημα την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

The post Διχασμένη η «Νέα Φόρτσα Ιτάλια» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα