Έτσι ανακρίνουν τον Ζήγρα

Ενώπιον των εκπροσώπων της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ελβετίας βρίσκεται σήμερα ο Νίκος Ζήγρας, ξάδερφος του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, παρουσία των ανακριτών Διαφθοράς.

Η έρευνα των Ελβετών εκπροσώπων της Δικαιοσύνης αφορά την προέλευση χρημάτων δωροδοκίας με εμπλοκή υπαλλήλου ελβετικής τράπεζας και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, με εμπλοκή

εννέα προσώπων και «ελληνικού ενδιαφέροντος».

Για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί η κατάθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο πρώην υπουργός θα βρεθεί αντιμέτωπος με δικαστικούς λειτουργούς, ύστερα από την απολογία Κάντα, ο οποίος επέστρεψε τα λεφτά από τις μίζες που ομολόγησε ότι εισέπραξε μοιράζοντας ρόλους σε γνωστά και άγνωστα στην ελληνική δικαιοσύνη πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στο ερωτηματολόγιο που απέστειλαν οι Ελβετοί στις ελληνικές Αρχές, μεταξύ άλλων οι Ελβετοί ζητούν απαντήσεις στα εξής:

Με ποιες τράπεζες διατηρούσε σχέσεις ο κ. Ζήγρας και με ποιους εμφανιζόμενους και πραγματικούς οικονομικούς δικαιούχους.Ποιες σχέσεις είχε συνάψει με τράπεζες, κατ’ εντολή τρίτων, ποιος έδινε την εντολή και ποιος ήταν ο πραγματικός δικαιούχος.Ποιος άνοιξε λογαριασμούς στη Morgan Stanley που είναι στο όνομα του κ. Ζήγρα, εάν είναι ο ίδιος πραγματικός δικαιούχος, εάν όχι ποιος είναι ο πραγματικός, ποιος ελάμβανε αποφάσεις και ποιος ο σκοπός της δημιουργίας των λογαριασμών.

Επιπλέον, οι Ελβετοί θέλουν διευκρινίσεις για δύο λογαριασμούς στη Morgan Stanley, στους οποίους το διάστημα 2000-2001 πιστώθηκαν επιταγές συνολικού ποσού 29.404.000 ελβετικών φράγκων, ποσό για το οποίο επιβαρύνθηκε λογαριασμός του κατηγορούμενου στην υπόθεση των TorM1, επιχειρηματία Φουάντ αλ Ζαγιάντ, στην Credit Agricole.

Ακόμη θέλουν να μάθουν αν ο εμπλεκόμενος Έλληνας υπάλληλος της Morgan Stanley γνώριζε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν ο πραγματικός δικαιούχος των σχέσεων με ελβετικές τράπεζες.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Αγγελική Παναγιώτου

The post Έτσι ανακρίνουν τον Ζήγρα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα