PwC: Επιφυλακτικοί οι επενδυτές ακινήτων για την Αθήνα λόγω λιτότητας

Άνοδος δεκατεσσάρων θέσεων για την ελληνική πρωτεύουσα στην κατάταξη των ευρωπαϊκών πόλεων για νέες επενδύσεις αφού σύμφωνα με τη σχετική έρευνα που διεξήγαγε η PricewaterhouseCoopers και το Urban Land Institute για τις τάσεις στον κλάδο των ακινήτων στην Ευρώπη το 2014.

Η Αθήνα βρίσκεται στη 13η θέση έναντι της 27ης για το 2013, όμως παρατηρείται διστακτικότητα από πλευράς επενδυτών λόγω της δύσκολης

οικονομικής κατάστασης, παρότι η χώρα κατάφερε να παραμείνει στην ευρωζώνη και υλοποιεί ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας με σκοπό να αντιστρέψει την πορεία της οικονομίας. Το κλίμα διστακτικότητας ενισχύεται, όπως αναφέρει η έρευνα από το γεγονός ότι οι τράπεζες είναι πολύ επιφυλακτικές στη δανειοδότηση.

Σύμφωνα με την έρευνα το η ιρλανδική πρωτεύουσα μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την Αθήνα καθώς οι επενδυτές δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στο Δουβλίνο παρά τη μέχρι πρότινος απαγορευτική εικόνα της αγοράς ακινήτων. Διεθνείς και εγχώριοι επενδυτές προσελκύονται από το επίπεδο των τιμών και τις προοπτικές βελτίωσης της ιρλανδικής οικονομίας.

Τα στοιχεία της μελέτης υποστηρίζουν ότι εντός του 2014 θα υπάρχει σημαντικό μέγεθος διαθέσιμων κεφαλαίων στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων. Το 71% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα αυξηθούν τα ίδια κεφάλαια για αναχρηματοδότηση ή νέες επενδύσεις. Βελτιώνεται επίσης η προοπτική για τη διαθεσιμότητα χρεών, καθώς το 51% των συμμετεχόντων αναμένουν ότι η διαθεσιμότητα για αναχρηματοδότηση ή νέες επενδύσεις θα αυξηθεί φέτος, ενώ μόλις το 15% πιστεύουν το αντίθετο.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Αγγελική Παναγιώτου

The post PwC: Επιφυλακτικοί οι επενδυτές ακινήτων για την Αθήνα λόγω λιτότητας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα