Δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στην Κεφαλονιά!

Απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας δυο μεταγωγικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο του Στρατού, που θα μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους κατοίκους στην Κεφαλονιά.

Επίσης το απόγευμα θα αποπλεύσει από το Ναύσταθμο και το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ για την Κεφαλονιά. Θα μεταφέρει και μηχανήματα του Μηχανικού, για τη διάνοιξη δρόμων, αλλά και κινητά Μαγειρεία.

ΣΤΟ μεταγωγικό αεροσκάφος βρίσκεται ο Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Μ. ΚΩΣΤΡΑΚΟΣ, που θα παραμείνει στην Κεφαλονιά

και θα συντονίζει τις προσπάθειες στήριξης των πληγέντων από το Σεισμό. Μαζί του στο ίδιο αεροσκάφος είναι και ο Αρχιεπίσκοπος ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ πάσης Ελλάδος Κ.Κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ.

Ήδη στην Κεφαλονιά βρίσκεται και το ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ», στο οποίο βρίσκεται μια ομάδα γιατρών όλων των ειδικοτήτων, καθώς το πλοίο διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας και θάλαμο ασθενών.

Το σχέδιο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ, που έχει ενεργοποιηθεί από το πρωί στο ΥΠΕΘΑ, προβλέπει και περιγράφει τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις πολιτικής προστασίας, για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Ανάμεσα στα άλλα, είναι και ο συνεχής εφοδιασμός των πληγέντων, με τρόφιμα, μέσα υγειονομική υποστήριξη και υλικά όπως σκηνές και άλλα μέσα πρώτης ανάγκης. Ακόμη και μερική αποκατάσταση των ζημιών, με στρατιωτικά μέσα και μηχανήματα.

Σύμφωνα με το σχέδιο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ, μεταβαίνουν άμεσα στην Κεφαλονιά:

Δύο μεταγωγικά αεροσκάφη (C-130 και C-27J) της Πολεμικής Αεροπορίας και Ελικόπτερο CH-47D CHINOOK του Στρατού Ξηράς, τα οποία μεταφέρουν προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (3 ομάδες των 10 ατόμων και 3 ιατρούς), δύο γαιοπροωθητές, 11 σκηνές των 10 ατόμων και είδη πρώτης ανάγκης.
Στο C-27J μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ επιβαίνει και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ» του Πολεμικού Ναυτικού, με το οποίο μεταφέρονται ένας φορτωτής, δύο ερπυστριοφόροι γαιοπροωθητές, ένα ανατρεπόμενο, ένα ρυμουλκό, μία γεννήτρια και ένας φωτιστικός πύργος με τους χειριστές τους, ένα κινητό μαγειρείο με το προσωπικό του, καθώς και ένα υδροφόρο όχημα.
Έχει τεθεί ακόμη σε ετοιμότητα ένα Ε/Π CH-47D CHINOOK του Στρατού Ξηράς.

Χρήστος Καπούτσης

The post Δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στην Κεφαλονιά! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα