Επίθεση Βενιζέλου προς ΣΥΡΙΖΑ και αιχμές κατά Αβραμόπουλου

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την συζήτηση Τσίπρα-Αβραμόπουλου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενώ άφησε και αιχμές κατά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο κ. Βενιζέλος

υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «επανέλαβε τα γνωστά φληναφήματα για τον νόμο του 2010» παραγνωρίζοντας την «τεράστια προσπάθεια που έγινε για να λυθούν τα προβλήματα».

«Αυτά που είπε είναι η απροκάλυπτη υιοθέτηση και υποστήριξη των αρχικών αμαρτωλών συμβάσεων για τα υποβρύχια. Όπως ενσωμάτωσε την ομάδα Τσοχατζόπουλου έτσι υιοθετεί και αυτές» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επανέλαβε πολλές φορές ότι «δεν υπάρχει σύμβαση του 2010, υπάρχει νόμος ψηφισμένος από τη Βουλή» και ότι «όλα έγιναν ενώπιον της Βουλής και κατ’ εντολή της Βουλής».

Επικαλούμενος και την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος απάντησε και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, που είχε υποστηρίξει νωρίτερα ότι εκείνος διέταξε να σταματήσουν οι πληρωμές στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

«Δεν ξέρω ποιος διεκδικεί την πατρότητα της διακοπής των πληρωμών, αλλά εγώ τη διέταξα το 2010», είπε και πρόσθεσε ότι «ο Πρωθυπουργός και εγώ, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχουμε δώσει σαφείς και αυστηρές οδηγίες στους εμπλεκόμενους Υπουργούς να δοθεί οριστική λύση».

«Οι Υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις ούτε για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να τέμνουν καταστάσεις», ήταν το σχόλιο του κ. Βενιζέλου για τον κ. Αβραμόπουλο.

Αναφερόμενος εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως «η εξυπηρέτηση ύποπτων συμφερόντων, είτε το ξέρουμε είτε όχι, υπονομεύει το δημοκρατικό μέτωπο» και κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση για «κοινοβουλευτική βία», η οποία είναι η πιο «ύπουλη και υπονομευτική μορφή βίας».

«Το ΠΑΣΟΚ σας πονάει γιατί αυτό οδήγησε στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ο εγγυητής της σταθερότητας και θα καθορίσει τις εξελίξεις», συνέχισε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι «σας ενοχλούν οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά, η συσπείρωση της κεντροαριστεράς της ευθύνης».

Αναφερόμενος στην τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων ο κ. Βενιζέλος είπε ότι συμφωνεί και ζήτησε «να ψηφιστεί ολοκληρωμένος αντιρατσιστικός νόμος όπως τον έχουμε προτείνει».

Για το θέμα της βίας δήλωσε ότι «καταδικάζουμε την πολιτική και κοινωνική βία κάθε μορφής και προέλευσης. Η βία όμως δεν οδηγεί στη θεωρία των δύο άκρων, που είναι ανιστόρητη. Η βία είναι ένα άκρο» και συμπλήρωσε «πολύ περισσότερο είναι αστείο να σχετίζεται με την τεχνητή δημοσκοπική πόλωση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Επεσήμανε ακόμη ότι «χρειάζεται ενιαίο αρραγές κοινοβουλευτικό μέτωπο, το οποίο υπονομεύεται απροκάλυπτα από τη διμέτωπη αντίληψη «είμαστε κατά της Χρυσής Αυγής και κατά του μνημονίου».

The post Επίθεση Βενιζέλου προς ΣΥΡΙΖΑ και αιχμές κατά Αβραμόπουλου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα