Ο Δένδιας πάει για δήμαρχος Αθήνας – Διαψεύδει παρακολουθήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ

Συνέντευξη στο Γιάννη Ντάσκα

Ορθάνοιχτη πόρτα για το Δημαρχείο της Αθήνας αφήνει ο Υπουργός Δημ.Τάξης, Νίκος Δένδιας, με «όπλο» το καθαρό και ασφαλές κέντρο της πρωτεύουσας.

Με συνέντευξή του στα «Επίκαιρα» ο κ.Δένδιας όχι μόνο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της διεκδίκησης της Δημαρχίας Αθήνας αλλά διαψεύδει κατηγορηματικά ότι παρακολουθούνται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

από την ΕΥΠ.

Επίσης είπε ότι δεν παρακολουθήθηκαν ούτε βουλευτές της Χρυσής Αυγής και δίνει μια διάσταση στο ναζιστικό μόρφωμα περιγράφοντας τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Σημαντική επίσης είναι η απάντηση του κ.Δένδια όταν ερωτάται αν η « Χρυσή Αυγή» θα τεθεί εκτός νόμου και δεν θα λάβει μέρος στις εκλογές.

Απαντά ότι υπάρχει μια αντίφαση σοβαρή στο όλο ζητημα.Απο τη μια μεριά ο Αρειος Πάγος έχει δώσει έγκριση στη Χρυσή Αυγή για να είναι νόμιμο κόμμα στις εκλογές από την άλλη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αλλά και κατώτερου βαθμού δικαστές έχουν ήδη κρίνει ότι το Κόμμα αυτό λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Ο κ.Δένδιας δεν εκφέρει ευθέως δική του θέση στη αντίφαση αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η «Χρυσή Αυγή» δεν θα παρεμποδιστεί με νόμο για να μην δημιουργηθεί προηγούμενο αλλά και να μην γίνει αντιδημοκρατική εκμετάλλευση του νόμου στο μέλλον.

Κατά τις πληροφορίες το πιθανότερο αν όχι βέβαιο είναι ότι θα αφεθεί η Δικαιοσύνη να κάνει τις έρευνες για τη Χρυσή Αυγή και αυτές θα ολοκληρωθούν περίπου στα μέσα του χειμώνα.Τότε τη «μπάλλα» θα πάρει ο Αρειος Πάγος ,ο οποίος θα κληθεί να δώσει η όχι άδεια καθόδου στις εκλογές της Χρυσής Αυγής.Με τα υπάρχοντα δεδομένα ΔΕΝ θα δώσει άδεια.Για να δοθεί η άδεια θα γίνει έρευνα ουσίας και θα πρέπει να αποδειχθεί ότι το Κόμμα που θα κατεβαίνει στις εκλογές με το ίδιο η άλλο όνομα δεν έχει πραγματικά σχέση με τη Χρυσή Αυγή .Αν κριθεί ότι απλώς άλλαξε ρούχα ο Μανωλιός και έβαλε άλλα ελεγχόμενα πρόσωπα μπροστά δεν θα λάβει άδεια για συμμετοχή στις εκλογές.

Ετσι το θέμα θα αντιμετωπιστεί σε επίπεδο Δικαιοσύνης και μόνο και έτσι θα αντιμετωπίζεται και κάθε παρόμοιο θέμα ώστε να μην γίνεται πολιτική σπέκουλα στην κοινωνία.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.

Μπορείτε να δείτε κατά λέξη τις απαντήσεις του κ..Δένδια σε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την εξαιρετικής σημασίας συνέντευξη:

Υπάρχει περίπτωση να παρακολουθούνται βουλευτές ή στελέχη κομμάτων;

Δεν μπορώ να σας πω καν αν υπάρχει περίπτωση. Είναι παντελώς ανεπίτρεπτο. Αλίμονο αν ζούμε σε μια χώρα στην οποία οι βουλευτές μπορεί να είναι αντικείμενα παρακολούθησης.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ή αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι υπό παρακολούθηση…

Το γιατί και για ποιο λόγο το πράττει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απορίας άξιον. Έχω την αίσθηση ότι δημιουργεί ένα προπέτασμα καπνού για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζω. Θα μπορούσα ίσως, ως άτομο, μπαίνοντας σε θεωρίες συνομωσίας να αποκωδικοποιήσω αυτή τη συμπεριφορά, αλλά αυτό το οποίο οφείλω ως υπουργός να διατυπώσω και πάλι είναι ότι δεν επιτρέπεται σε ευρωπαϊκή χώρα οι βουλευτές να είναι αντικείμενα παρακολούθησης.

Η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που υιοθετείται για τη Χρυσή Αυγή μπορεί να ισχύσει και σε άλλες περιπτώσεις;

Το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα για τις εγκληματικές οργανώσεις έχει χρησιμοποιηθεί και για τον κολασμό τρομοκρατικών πράξεων, όπως, π.χ., για την περίπτωση της «17 Νοέμβρη». Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την αντιμετώπιση οργανώσεων τύπου Μαφίας. Εάν αυτό το οποίο με ρωτάτε είναι αν το 187 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλο κόμμα εκτός από τη Χρυσή Αυγή, ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει στην Ιστορία της Ελλάδας άλλο κόμμα το οποίο να είναι εγκληματική οργάνωση. Αρκεί η Χρυσή Αυγή. Υπήρξε «εξαιρετική» εμπειρία η παρουσία της στα πολιτικά πράγματα, δεν θέλουμε άλλο.

Κύριε Υπουργέ, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πόσο καιρό παρακολουθούνταν πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα;

Οι βουλευτές δεν παρακολουθούνται. Ουδείς βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου μπορεί να είναι αντικείμενο παρακολούθησης.

Ο έλεγχος, η παρακολούθηση προέκυψαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα;

Πρέπει να σας πω ότι εγώ δεν έχω δικαίωμα να γνωρίζω τον ανακριτικό φάκελο καλύτερα από ότι τον γνωρίζετε εσείς ή κάποιος άλλος. Αυτό το οποίο οι Υπηρεσίες με έχουν πληροφορήσει είναι ότι δόθηκε άδεια άρσεων του απορρήτου των τηλεφωνικών κλήσεων μετά το θάνατο του Παύλου Φύσσα και από και πέρα προέκυψαν τα στοιχεία τα οποία υπεβλήθησαν.

Ήταν γνωστή όμως η δράση στελεχών που σχετίζονται με την Χρυσή Αυγή σε άλλες υποθέσεις. Άρα, προφανώς υπήρχε μία καθυστέρηση…

Έχετε δίκαιο εν μέρει. Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω το εξής: ο θάνατος του Παύλου Φύσσα δημιούργησε και σε εμάς την αίσθηση μίας τεράστιας ποιοτικής διαφοράς σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό το οποίο συνέβη στο Κερατσίνι είναι ότι ο Παύλος Φύσσας βρίσκεται σε ένα καφενείο, έχει μία διαφωνία με κάποιον που κάθεται δίπλα του και συμβαίνει το απίστευτο: Δεν συνεχίζεται ο διαπληκτισμός με τον ίδιο τον άνθρωπο με τον οποίο διαφωνούσε ο Παύλος Φύσσας, αλλά αυτός βγαίνει έξω, ειδοποιεί τάγματα εφόδου και κατεβαίνουν άνθρωποι 10, 20, 30 άτομα τους οποίους ο Παύλος Φύσσας ούτε τους γνώριζε και ένας από αυτούς τον δολοφονεί εν ψυχρώ. Αυτό πια δίνει την εικόνα ενός modus operandi, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με άτομα τα οποία είναι απλώς εριστικά και προκαλούν επεισόδια, όπως συχνά συνέβαινε στο παρελθόν. Δείχνει πλέον καθαρά ότι υπάρχει όχι μόνο ένα απαράδεκτο πολιτικό μόρφωμα, αλλά και μία δομή εγκληματικής οργάνωσης. Και αυτό το συμπέρασμα με οδήγησε να ενεργήσω έτσι όπως ενήργησα, υπό τις οδηγίες πάντοτε του Πρωθυπουργού.

Υπάρχει και η άποψη ότι όλη η επιχείρηση της Χρυσής Αυγής μπορεί να έχει κι ένα χαρακτήρα πολιτική δίωξης, επειδή είχαν ανέβει τα ποσοστά της…

Η κριτική αυτή εμπεριέχει μία αντίφαση. Ένα κομμάτι της κοινωνίας υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν αντέδρασε και ένα άλλο κομμάτι της κοινωνίας λέει ότι υπεραντιδρά το κράτος. Εδώ πρέπει κάπου να καταλήξουμε. Η πραγματικότητα είναι μία. Όλη η δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής είναι καθολικά απαράδεκτη, αλλά ειδικά μετά το θάνατο του Παύλου Φύσσα έγινε κάτι, που κατά τη δική μου αντίληψη, είναι τρομακτικό. Δηλαδή αυτό το οποίο ανέλυσα πριν, ο διαπληκτισμός στο καφενείο να μετατρέπεται σε δολοφονία ενός ανθρώπου από συγκροτημένη ομάδα, η οποία εκτελεί δολοφονικά χτυπήματα, για εμένα ήταν κάτι το απίστευτο. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια πράγματα στην Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση και μετά. Και πρέπει να σας πω ότι ευθέως παραπέμπει σε όσα έχουμε δει σε ντοκιμαντέρ για την άνοδο του ναζισμού στη Γερμανία τη δεκαετία του ’30.

Υπάρχει πρόθεση και τρόπος να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου και εκλογών;

Καταρχάς, δεν υπάρχει δυνατότητα στο ισχύον νομικό πλαίσιο και δεν πρόκειται κανείς να δημιουργήσει ad hoc θεσμικό πλαίσιο ειδικά για τη Χρυσή Αυγή. Υπάρχει όμως κάτι άλλο το οποίο πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και αυτό αφορά και στη Δικαιοσύνη και στο Κοινοβούλιο. Εδώ έχουμε μία οιονεί αντίφαση και στο πλαίσιο του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης, αλλά, αν θέλετε, και γενικά της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Ένα κόμμα, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζεται ως εγκληματική οργάνωση. Ο χαρακτηρισμός επιβεβαιώνεται και από κατώτερα όργανα της Δικαιοσύνης που διεξάγουν την ανάκριση. Από την άλλη, το μόρφωμα αυτό παραμένει ως κόμμα αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο. Δεν υπάρχει νόμος ούτε συνταγματική πρόβλεψη για να επιλυθεί η αντίφαση. Θα πρέπει, λοιπόν, η Δημοκρατία, έστω και εκ των ενόντων, απέναντι σε αυτή την προφανή και πρωτοφανή πρόκληση να απαντήσει. Διότι η παράλληλη πορεία αυτών των δύο πραγματικοτήτων δεν είναι δυνατόν να διαρκέσει για πολύ.

Ασπάζεστε τη θεωρία «των δύο άκρων»; Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να την επικαλείται. Το να μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή δεν είναι κάπως τραβηγμένο;

Δεν θα ερμηνεύσω εγώ τον Πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος πρέπει να σημειώσω, από την πρώτη στιγμή είχε μία απόλυτη θέση αρχής απέναντι στη Χρυσή Αυγή, χωρίς να υπολογίζει μικροκομματικές σκοπιμότητες. Αλλά, εάν μου επιτρέπετε, ο πρωθυπουργός δεν έβαλε ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια μοίρα. Ο πρωθυπουργός έχει άποψη, την οποία εξέφρασε -άποψη που είναι η θέση του κόμματός μας- κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Αν θέλετε και την άποψη τη δική μου, αυτή είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει ευθέως να απομονώσει και να καταδικάσει συμπεριφορές των ακραίων τμημάτων του. Επαναλαμβάνω ότι κανείς δεν λέει ότι είναι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακραίος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση, τον ψήφισε ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, είναι απολύτως σεβαστό να έχει διαφορετική άποψη από την κυβέρνηση, να της ασκεί κριτική. Αλλά αυτό το οποίο πρέπει να κάνει είναι να απομονώσει τα άκρα του. Έχει άκρα, έχει ακραίες συνιστώσες, οι οποίες εκφράζουν απόψεις και υιοθετούν πρακτικές οι οποίες εκθέτουν και τον ΣΥΡΙΖΑ και τον τόπο.

Θα σας ενδιέφερε να κατεβείτε υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας;

Με ενδιαφέρει μόνο να κάνω καλά τη δουλειά μου και να εκτελώ τις εντολές που μου δίνει ο πρωθυπουργός της χώρας.

The post Ο Δένδιας πάει για δήμαρχος Αθήνας – Διαψεύδει παρακολουθήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα