Είπαν «όχι» στον Κασιδιάρη για την εξαίρεση ανακριτών

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απέρριψε το αίτημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για εξαίρεση από την ανάκριση των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Γεωργοπούλου, προχώρησε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Να σημειωθεί

πως ο κ. Κασιδιάρης είναι κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και υπέβαλε το αίτημα της εξαίρεσης επικαλούμενος το γεγονός ότι η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Κλάπα είναι σύζυγος του Παναγιώτη Κλάπα, ιδρυτικού στελέχους της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε ότι η ανακρίτρια «επηρεασμένη ή ταυτισμένη με το ιδεολογικό υπόβαθρο του κόμματος του συζύγου της διεξάγει την ανάκριση με συλλογιστικές κρίσεις, με καθαρά ιδεολογικούς όρους, αγνοώντας επιδεικτικά τους νομικούς κανόνες. Η πολιτική σκέψη έχει υποκαταστήσει τη νομική σκέψη και σε αυτή την ανεπίδεκτη τακτική συνεπικουρείται και από την κ. Μαρία Δημητροπούλου»

Οι δικαστές απορρίπτουν την αίτηση και τους ισχυρισμούς Κασιδιάρη, αναφέροντας πως «δεν διαπιστώνεται ότι συντρέχουν γεγονότα ικανά να εγείρουν υπόνοιες μεροληψίας των ειδικών ανακριτριών και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν αντικειμενικά και μάλιστα εμφανώς δυσπιστία για την αμεροληψία τους».

Επίσης αναφέρουν μεταξύ άλλων « Τίθενται πάντοτε εισαγωγικά στις λέξεις “Χρυσή Αυγή” ώστε να καθίσταται φανερό ότι οι διατάξεις και οι ερωτήσεις αναφέρονται στην εγκληματική οργάνωση κι δεν δημιουργείται σύγχυση ότι αφορούν στο πολιτικό κόμμα που φέρει το όνομα “Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή” το οποίο έχει νόμιμα ιδρυθεί. και πως η διαρροή των μυστικών στοιχείων της ανάκρισης με υπαιτιότητα των ανακριτριών δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο».
Τέλος οι δυο ανακρίτριες, απαντώντας στους ισχυρισμούς του βουλευτή-κατηγορούμενου, υποστήριξαν ότι ασκούν τα καθήκοντά τους για την εξακρίβωση της αλήθειας κατά τρόπο αμερόληπτο και ψύχραιμο, με βάση το συλλεγέν αποδεικτικό υλικό και με μοναδικό γνώμονα το Σύνταγμα, το νόμο και τη συνείδησή τους.

The post Είπαν «όχι» στον Κασιδιάρη για την εξαίρεση ανακριτών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα